Ми у Facebook
18.02.2013, 12:10

Із чотирьох рівненських бабаків вийшла з хатки тільки одна самка [+Відео]

Рівненська бабачиха Сонька вилізла із кубла й поласувала капустою. Бабачиха напророчила ранню весну, розтлумачили у зоопарку. На Стрітення у такий спосіб прогнозують прихід весни утретє. Попередні пророцтва бабаків справджувалися.
Чи здійсниться останнє, переконаємося вже незабаром. Але як би там не було, календарна весна розпоченться рівно за два тижні, 1-го березня.

Буде весна пізньою чи ранньою, визначали на Стрітення, 15 лютого, за поведінкою бабаків. Такій традиції віщування, кажуть у зоопарку, не одне століття. Пішла вона із часів Римської імперії, щоправда, метеорологом тоді був їжак.

Відтоді прихід весни віщують за поведінкою бабаків. У Рівненському зоопарку живе дві пари цих ссавців. Дізнатися від них, коли настане весна, прийшли вихованці станції юннатів. Вони вже чимало знають про цих тварин.

Ніхто із рівненських бабаків вийти із теплого кубла, щоб розповісти, коли ж прийде весна, не поспішав. Вони розгнівалися, що їх потривожили.

Бабачиха Сонька єдина із четвірки вийшла на оглядини. Та злякалася шуму й втекла назад. Але цього достатньо, щоб визначити, якою ж буде весна.

Вірить у прикмети рівнянка Лідія Михайлова. Вона спеціально прийшла з онукою до зоопарку на Стрітення.

Свій прогноз бабачиха підтвердила. Тільки-но у зоопарку стихло, вона прийшла поласувати обідом. Тож, чекайте ранньої весни!



До речі, 2 лютого, у День бабака, харківський бабак Тимко передбачив, що весна цього року буде прохолодною. А за прогнозами львівського бабака Мишка, весна буде пізньою.





На правах реклами