Ми у Facebook
20.02.2013, 06:43

Про "замінування" у Здолбунові повідомив машиніст потяга "Львів-Київ"

У вівторок, 19 лютого, близько 6-ї ранку до міліції надійшло повідомлення про те, що на залізничній станції Здолбунів виявили підозрілий предмет, схожий на саморобний вибуховий пристрій.
Як повідомили порталу OGO.ua у підрозділі зв’язків з громадськістю УМВС України на Львівській залізниці, у вівторок, 19 лютого, о 4:50 машиніст потяга "Львів-Київ" побачив на колії підозрілий предмет.

- На місце події одразу виїхали наші працівники на чолі з керівництвом, - кажуть у підрозділі зв'язків з громадськістю УМВСУ на Львівській залізниці. - Ми виявили дві цеглини, які були прив'язані проводами до парної та непарної колії. Жодного повідомлення про замінування не було.

Тим часом прес-служба прокуратури області повідомляє, що на місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група з числа працівників міліції та прокуратури на чолі з прокурором Рівненської області Василем Присяжнюком.

Під час огляду встановили, що невідома особа залишила на залізничних рейках пакунок розміром 50Х50 см під виглядом муляжу вибухового пристрою, у якому насправді знаходились дві цеглини, обгорнуті папером та з'єднані між собою дротом.

Будь-яких вибухонебезпечних предметів з місця події не вилучали. Однак, через такі обставини на перегоні 141 км - Озеряни припинили рух залізничного транспорту більш як на три години.

Відомості про вчинене кримінальне правопорушення внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Злочинні дії, вчинені з метою порушення громадської безпеки, залякування населення, перекваліфіковано на ч. 2 ст. 258 КК України (терористичний акт).

Слідство у кримінальному провадженні доручили співробітникам УСБУ в області. Зловмисників наразі шукають.

Прокуратура Рівненської області взяла під контроль хід досудового розслідування.

Згідно із Законом, відповідальність за вчинений злочин передбачена у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.





На правах реклами