Ми у Facebook
22.02.2013, 15:36

У Рівному діти стали… бізнесменами [+Фото]

Від вирішення економічних головоломок – до створення справжніх бізнес-проектів. Все це під силу звичайним рівненським школярам, що вирішили позмагатися на за першість у міському фестивалі з економіки та підприємництва, який уже вп’яте відбувся у Рівненському міському Палаці дітей та молоді.
Талановиті школярі з різних навчальних закладів Рівного презентували власні товари, вивчали попит на ринку, розробляли бізнес-проекти й навіть шукали спонсорів для їх реалізації. Все це для того, аби не лише продемонструвати власні знання економіки, а й вміти реалізовувати їх на практиці.

– Як казав Марк Твен, "Економіка – це наука не для вузького кола спеціалістів", – говорить керівник Школи бізнесу Рівненського міського Палацу дітей та молоді Людмила Любчик. – Це наука, якою потрібно володіти всім громадянам, не кажучи вже про тих, що в майбутньому планують бути економістами, бізнесменами, фінансистами.

Однією з тих, хто вирішив спробувати сили на турнірі, стала рівненська школярка Юлія Дзензюр. Юлія – людина творча й навіть прийшла на конкурс у власноруч виготовленій вишиванці. Але навіть до творчості дівчина знайшла економічний підхід, аби власний талант міг приносити ще й прибуток.



– Я даю нове життя старому одягу, оздоблюючи й прикрашаючи його, – розповідає учениця 11-го класу НВК№12 Юлія Дзензюр. – Розробила бізнес-план, вивчила попит на ринку товарів і вже знайшла спонсорів – власних батьків. Я продумала, чи є на ринку конкуренти з такою ж продукцією. Торік я вже реалізовувала свої речі, продаючи їх друзям та знайомим, й зуміла заробити 2 тисячі гривень.

У журі запросили рівненських науковців та банкірів. Вони зауважують, що учасники фестивалю надзвичайно здібні, тому і конкуренція неабияка.



– За великим рахунком в Україні мало хто цікавиться економікою як наукою, – говорить член журі, представник одного з комерційних банків Рівного Віталій Ханенко. – Тому цікаво почути саме від дітей думку, як здійснюються всі економічні процеси, яке у них загальне враження від того, що вони презентують і яким чином вони це здійснюють.

Переможцями у різних номінаціях стали команди "Майбутнє України" Рівненського НВК №26, "Гармонія" Рівненської гімназії "Гармонія" та команда "Trail" І курсу Школи бізнесу Рівненського міського Палацу дітей та молоді. Лауреати конкурсу отримали цінні призи та подарунки від організаторів.


"Рівненська газета" №8 від 21 лютого 2013 року





На правах реклами