Ми у Facebook
03.03.2013, 10:45

Чому у Рівне не приїдуть Ірина Білик та гурт "ТІК"

Уже незабаром, а саме 26 березня, розпочнеться всеукраїнський тур гурту "ТІК" та Ірини Білик під назвою «Найкращі українські хіти», який пройде у 24 містах України. Але серед них не буде міста Рівне. OGO.ua поцікавився - чому.
Спільні гастролі були організовані на численні прохання шанувальників, які засипали Ірину та Віктора позитивними відгуками щодо їхніх дуетів.

Тур відбудеться у рамках святкування 25-річчя творчої діяльності Ірини Білик. Окрім спільної програми - дуетних композицій «Не цілуй» та «Зима», кожен із артистів представить свій сольний творчий доробок.

Тур охопить 24 міста України: 26 березня – Полтава, 27 березня – Луганськ, 29 березня – Дніпропетровськ, 30 березня – Запоріжжя, 31 березня – Донецьк, 1 квітня – Черкаси, 2 квітня – Кіровоград, 4 квітня – Харків, 6 квітня – Ужгород, 7 квітня – Тернопіль, 8 квітня – Чернівці, 9 квітня – Івано-Франківськ, 10 квітня – Львів, 14 квітня – Хмельницький, 15 квітня – Вінниця, 16 квітня – Одеса, 17 квітня – Сімферополь, 19 квітня – Миколаїв, 20 квітня – Херсон, 21 квітня – Житомир, 22 квітня – Луцьк, 24 квітня – Київ, 25 квітня – Суми, 26 квітня – Чернігів.

Напередодні масштабного туру артисти влаштували прес-конференцію, де поділились планами та задумами на найближчий час.

Одну з читачок зацікавив факт, що до переліку міст, де заплановані гастролі, не потрапило Рівне.

На що продюсер гурту "ТІК" Олег Збаращук сказав, що "Місто Рівне не дає концертний майданчик".



"Їхати в тур без спонсорів практично неможливо. Як правило, коли ми шукаємо і складаємо комерційну пропозицію, ми складаємо його на рейтингові обласні центри - дуже важко вибити фінансування на 60-70 міст", - поділився продюсер комерційною таємницею, пише Обозреватель.

За його словами, спочатку тур Ірини Білик та гурту "ТІК" був сформований під 24 великих міста плюс Київ. Проблеми виникли з Рівним та Дніпропетровськом. У останніх "весь квітень театр зайнятий - тридцять днів з тридцяти днів. Тож у Дніпропетровську ми виступаємо не в театрі, а будемо працювати в цирку". У Рівному не вдалося знайти навіть такого майданчика.

OGO.ua вирішив з’ясувати, чому жоден із концертних майданчиків Рівного не підійшов для організаторів туру Ірини Білик та гурту "ТІК".

У Рівненському облмуздрамтеатрі, де у Рівному виступають чи не всі гастрольні артисти, адміністратори запевнили, що з такою пропозицією до них не звертались.

- До нас ніхто не звертався із проханням провести концерт, - зазначив директор МПК “Текстильник” Тарас Максименко. - Усі, хто просив майданчик, отримали нагоду виступити без будь-яких проблем.

Як розповів Тарас Максименко, така ситуація може бути пов’язана з двома чинниками. Один із них — кількість місць у залі. Мовляв, Ірина Білик зазвичай виступає у залах на понад тисячу місць. У “Текстильнику” зала менша.

- Співачка зазвичай виступала у кінотеатрі “Україна”, де до реконструкції зал уміщав понад тисячу глядачів. Нині після ремонту зал розрахований на меншу кількість місць. Друга можлива причина — це “репутація” співачки у Рівному. Адже були випадки, коли вона не приїжджала на концерт, при цьому ніякого повідомлення про це не було, - зазначив Тарас Максименко.

До того ж, зауважив директор міського Палацу культури, справа може бути і у вартості квитків, через яку публіка просто не піде на виступ артистів. Для прикладу назвав скасований концерт співачки Йолки, дорогі квитки на який практично не продалися.

Нагадаємо, у грудні 2007 року через малий продаж квитків на концерт Ірини Білик у кінопалаці "Україна” виступ був скасований.

А чотири роки тому, у 2009-му, на концерт Білик у Рівному продали лише 20 квитків. Глядачі не прийшли - і концерт скасували. Тоді у Рівному відбувся концерт Святослава Вакарчука, квитки на який були дорожчі, але проблем з їх реалізацією не було. Те саме і з виступом “95 кварталу”. Найдешевші квитки по 150-200 гривень розкупили за півмісяця. Найдорожчі і по 500 гривень купували...





На правах реклами