Ми у Facebook
04.03.2013, 12:07

Скільки коштують депутати Рівнеради?

Усе в житті має свою ціну. Це стосується і рівненських депутатів. Спершу вони її сплачують, наважившись балотуватись до ради будь-якого рівня, а затим платники податків платять, аби їх обранці, власне й могли виконувати свої прямі функції.
Отож, цьогоріч роботу 54 депутатів Рівненської міської ради оцінили у 189 950 гривень. При цьому чи не найбільше витратять на новоприбулого депутата Олексія КЕРНИЦЬКОГО. Адже до всіх інших витрат, запланованих на нього, додасться іще 250 гривень, за які для нього зроблять його депутатське посвідчення (50 гривень) та відповідні "корочки" його помічникам (200 гривень).

Туалетний папір та кава депутатів Рівнеради обходиться в 12 тисяч гривень

Загалом найбільше грошей витратять саме на матеріально-технічне забезпечення міських обранців — 116 950 гривень. Найдорожчим придбанням стане нова плазмова панель для системи “Рада”. Нагадаємо, чимало депутатів, серед них і Станіслав РЯЗАНОВ, наголошували, що існуюча панель замаленька, а тому не всі бачать результати голосування. Тому просили придбати більшу, або встановити іще одну. На виконання цього депутатського бажання запланували 50 тисяч гривень. Папір та канцелярське знаряддя у 2013 році оцінили у 35 тисяч гривень, а диски — у 200 гривень. Окрім того передбачили 13 тисяч на витрати, пов’язані з використанням автотранспорту депутатами міської ради. За 6 тисяч планують купити два системних блоки та принтер за 2,5 тисяч. До речі, 7 тисяч гривень платників податків витратять на облаштування та художнє оформлення сесійного залу, придбання стільців, підносів, стаканів, сервізів.

Як депутати Рівненської облради сесії прогулюють [+СПИСОК]

Витрати, пов’язані з використанням та обслуговуванням техніки, обійдуться у 20 тисяч гривень, а обслуговування системи “Рада” — у 8 тисяч. На відшкодування середньої заробітної плати, преміювання та інших витрат, пов’язаних з депутатською діяльністю піде ціла тисяча, а от на відрядження — 10 тисяч гривень, половину цієї суми (5 тисяч гривень) передбачили на представницькі витрати. А от “про всяк випадок” (на непередбачені видатки) відклали 10 тисяч. Кава, чай, цукор, мінеральна вода, одноразовий посуд, мило, паперові рушники та туалетний папір для депутатів коштуватиме 15 тисяч на рік. По дві тисячі виділили на передплату періодичних видань та забезпечення інформаційними періодичними виданнями та законодавчими документами.

У Рівному найбільше депутатів-прогульників у "Свободі"


До речі, на забезпечення депутатської діяльності депутатів Рівнеради в 2012 році передбачали 134 550 гривень. На дві тисячі цьогоріч подорожчали обслуговування системи “Рада” та й усієї техніки, на три тисячі — кава, чай та одноразовий посуд, на тисячу — облаштування зали.

Треба віддати належне й у тому, що цьогоріч депутати зекономили на дисках (300 гривень — теж гроші) та виготовленні візиток. Минулого року на це виділяли 2,5 тисячі гривень.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ