Ми у Facebook
12.03.2013, 10:36

Лялькова казка рівнянки Олени Вербець [+Фото]

Незвичайною виставкою розпочалася весна – майстриня Олена Вербець презентувала своїх чарівних авторських ляльок у Рівненській бібліотеці для молоді.
Рівнянка Олена Вербець закінчила Рівненський інститут мистецтв. Вона почала займатись створенням авторських ляльок зовсім недавно – всього два роки тому. За цей час вона встигла виготовити більше сотні неймовірних та неповторних робіт. Кожна її лялька має свій характер, який відображається у її формі, одязі та погляді.

Свої роботи майстриня творить переважно вночі – в найтихішу та найспокійнішу пору доби. Олена говорить, що коли створила першу ляльку для молодшої донечки, то зрозуміла, що це її покликання.

БІЛЬШЕ ФОТО

І хоча кожна лялька потребує до трьох днів роботи, майстриня не може втриматися від створення нових ляльок навіть тижня. По словах Олени, найдовше вона працює з обличчям ляльки, адже найважливіше у її створенні – правильно передати погляд.
Ляльки майстриня шиє з льону, волосся виготовляє із овечої шерсті. Ззовні вони покриті кавовим розчином, а всередині кожної є і запашні трави. Олена каже, що останнім часом полюбляє додавати лаванду. А для того, щоб ляльки зберігали ароматичні властивості, вони… запікаються. І якщо таку ляльку посадити на теплу поверхню, кімната швидко наповниться приємним ароматом.




БІЛЬШЕ ФОТО

Ляльки Олени Вербець різні за призначенням – деякі виготовляються для дітей, деякі – для інтер’єру. У її колекції є і сиві бабусі, і балерини, і хлопчики, і дівчатка, тварини і навіть казкові істоти. Допомагає у створені чоловік Олени, а надихають її донечки – Влада та Христинка.



- Всі ляльки, які представлені тут у залі, пройшли через руки моєї молодшої донечки Влади, - розповідає Олена Вербець. - Для мене це поклик душі. Коли приходить ідея ляльки, її не можна не реалізувати. Нажаль, не все для моїх ляльок можна знайти у Рівному, а деякі матеріали просто дуже дорогі, проте я продовжую займатись виготовленням ляльок. Просто тому, ще вже не можу їх не створювати.

БІЛЬШЕ ФОТО

Наставниця Олени, майстер з декоративного розпису по дереву Людмила Олексіївна Пікіна ділиться своїми враженнями від виставки:

- Виставка чудова, Олено, я обожнюю ваші речі! Кожна лялька – характер, з нею хочеться грати, її хочеться мати не тільки дітям, але й дорослим, це дивовижно. Було б чудово зберігати всі свої роботи, шкода продавати такі шедеври. У кожній ляльці помітно колосальне відчуття смаку, гармонії та стилю майстрині. Будь-кому мати таку ляльку в будинку – це щастя, адже кожна із них випромінює тепло та доброту Олени.



Свої привітання майстрині висловили також вихованці танцювального колективу музичної школи № 2, які відтворили внутрішній світ ляльок у хореографічному дійстві. До привітань доєдналися однокурсниця Олени Анна Фесун, керівник гуртка образотворчого мистецтва клубу «Юність» Наталія Волосянчук, майстриня авангардного мистецтва Людмила Дахова, а також провідний спеціаліст Обласної бібліотеки для молоді мистецької зали Ніна Тарковська.




До речі, найближчим часом Олена Вербець пообіцяла провести майстер-клас для всіх, хто бажає доторкнутися до чарівного світу ляльок. Вітаємо Олену з виставкою та бажаємо творчих успіхів!








На правах реклами