Ми у Facebook
12.03.2013, 10:10

Влада збирається заборонити фінансові піраміди

Уряд схвалив законопроект, яким передбачено заборону фінансових пірамід в Україні.
Відповідне рішення ухвалено на засіданні Кабміну 11 березня 2013 року, йдеться у повідомленні на сайті уряду.

"На жаль, останнім часом в Україні почастішали випадки шахрайств за допомогою фінансових пірамід. Водночас чинне законодавство недостатньо захищає громадян від таких оборудок. Закон "Про захист прав споживачів" не можна застосувати в даному випадку, адже згідно з його нормами громадян, які вносять свої кошти, не можна вважати споживачами", - сказано у повідомленні.

Що буде після МММ-2011?

В секретаріаті Кабміну повідомили, що уряд схвалив законопроект, метою якого є заборона діяльності фінансових пірамід в Україні та визначення відповідальності за організацію таких шахрайств з коштами громадян.

Мавроді вже розгорнув фінансову піраміду "МММ-2011" у Рівному

"Передбачено визначити саме поняття "фінансова піраміда", встановити заборону її створення, сприяння діяльності та розповсюдження відповідної реклами. Також за організацію або сприяння діяльності фінансової піраміди передбачено встановити кримінальну відповідальність. Максимальне покарання за умисне створення пірамід групою осіб в особливо великих розмірах передбачене у вигляді позбавлення волі до восьми років з конфіскацією майна", - повідомили урядовці.





На правах реклами