Ми у Facebook
14.03.2013, 17:31

Новий Папа Римський дуже поміркований, але виступає проти гей-шлюбів

Франциска вважають дуже поміркованим священиком – він не належить ні до консерваторів, ні до прогресистів.
Кардинал Хорхе Маріо Бергольо, який 13 березня став новим Папою Римським, серед своїх інтересів називає футбол, оперу та літературу. Зазначається, що він має незаперечний і, за визнанням більшості, заслужений авторитет, який він здобув через виняткову скромність і незмінність у переконаннях.

День Бергольо розпочинається не пізніше о пів на п'яту ранку, а закінчується зазвичай о дев'ятій годині вечора. Розповідають, що, ставши кардиналом, Бергольо не став замовляти новий одяг, а попросив перешити залишений від попередника. Близькі до нього люди говорять, що часто бачили, як він сам собі готує їжу.



До конклаву, на якому Бергольо став Папою Римським Франциском, він жив у невеликому приміщенні на третьому поверсі будівлі поблизу Кафедрального собору Буенос-Айреса.

Над Ватиканом білий дим - обрали нового Папу Римського [+Відео]

Відомо, що Бергольо великий прихильник аргентинських письменників Хорхе Луїса Борхеса і Леопольдо Маречаля, а також російського письменника Федора Достоєвського. Він небайдужий до опери, любить футбол і входить до числа уболівальників клубу "Сан-Лоренсо".

Велике значення для нього мають символи - так, він фактично відродив традицію, за якою наприкінці деяких служб священики кладуть руки на голови пастві. Протягом багатьох років він неодноразово і дуже жорстко суперечив уряду, іноді стаючи в явну опозицію ініціативам, які виходили з президентського палацу.



В аргентинському єпископаті Бергольо вважають одним із "помірних" - він представляє "золоту середину" між прелатами-консерваторами і "прогресистською" меншістю.

У Ватикані обирають нового Папу Римського [+Фото]

Бергольо рішуче виступив проти ухвалення закону про одностатеві шлюби - першого подібного в Латинській Америці. Тоді архієпископ очолював демонстрації, закликав священиків вийти на захист "сімейної єдності" і організовував протести поблизу парламенту країни. Бергольо виступив і палким противником закону "про ідентичність статі", яка дозволяла трансвеститам і транссексуалам самим обирати собі стать.

Раніше повідомлялося, що новий Папа Римський швидко видалив свій Twitter. Запис про те, що його обрали папою, є останнім від користувача @JMBergoglio. Під таким ніком був зареєстрований у соціальній мережі Twitter новий Папа Римський Хорхе Маріо Бергольо. У нього було 8 тисяч фоловерів.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ