Ми у Facebook
18.03.2013, 17:13

Невідома та прихована музика Рівненщини. Acloneofmyown [Фото+Відео]

Саме сьогодні, 18 березня, хлопці з „Клонів” презентували свій повноформатний ЕР "The Deep", який вже встиг здобути широкого розголосу в нашому місті. Але все по порядку.
ПРОСЛУХАТИ EP "THE DEEP" МОЖНА ТУТ

Аcloneofmyown (A Clone Of My Own, ACOMO) - англомовний indiе-rock гурт з нашого рідного Рівного, який був створений у 2005 році барабанщиком Сергієм Мирончуком та бас-гітаристом Олександром Стратоновим. Згодом до гурту приєднались гітаристи Дмитро Синевич та Микола Вербовський (у 2006 році залишив гурт).

Що ми знаємо про приховану та невідому музику Рівненщини?

У перші два роки свого існування acloneofmyown відзначились двома міні-альбомами - "(live) Sick Sad Dreams ЕР" та "Elements EP". Під час роботи над дебютним повноформатним альбомом "The Room" у 2007 році до гурту приєднався гітарист Володимир Захаров. У 2009 році світ побачила друга платівка колективу за назвою "acloneofmyown".



Влітку 2011 року відбувся реліз п'ятого студійного доробку гурту - "Persephone EP". Весною 2012 acloneofmyown покидає гітарист і вокаліст Дмитро Синевич. Незабаром вакантне місце гітариста займає Дмитро Хитрий (ex-"the Sky is Red", "Zombies Right Behind You", "the Substitute" та ін.), син відомого рівненського фотографа Едуарда Хитрого, а роль вокаліста дістається Назару Водолею, відомому своїми акустичними проектами "CODY" та "20 Years Old".



НОВИЙ ВІДЕОКЛІП ГУРТУ:


З нагоди випуску нової платівки, портал OGO.ua поспілкувався зі „старожилом” гурту Олександром Стратоновим:



А.Ш. - Хто пише музику та тексти до ваших пісень?
О.С. - Музику пишемо всі разом. Збираємось, граємо. Хтось задає основний мотив, „скелет”, а далі вже пісня потихеньку обростає "м'язами". Слова на останньому альбомі "The Deep" писав я та наш вокаліст Назар. Ми завжди обговорюємо і редагуємо тексти всі разом - у нас повна демократія. :)

А.Ш. - Звідки та як приходить натхнення?
О.С. - Натхнення, у нашому випадку, може прийти абсолютно звідусіль. Будь-яка емоція чи настрій будь-кого з учасників гурту можуть задати тон для майбутньої творчості. Так як ми завжди творимо колективно, то й відповідно, все залежить від настрою всередині гурту. Як не дивно, найбільш плодовитими ми є в періоди сварок... :)

Невідома та прихована музика Рівненщини. Частина 1

А.Ш. – Яка у вас основна ціль?
О.С. - Ціль одна - й надалі займатись тим, що приносить нам задоволення. Решта - це лише приємний бонус. Якщо те, що ми створюємо подобається іншим - це чудово, але це ні в якому разі не самоціль.

А.Ш. - Чому саме стиль музики indie rock?
О.С. - в "АСОМО" всі полюбляють абсолютно різну музику. Тому, коли ми збираємось докупи, то починаємо лобіювати свої смаки, змішуючи всі наші різноманітні вподобання в єдиний комплексний „мікс”. На виході отримуємо те, що кожен може почути на наших альбомах. Я навіть не можу точно ідентифікувати жанр в якому ми граємо, адже там можна почути елементи абсолютно різних стилів. Ми не любителі "закріплювати" на собі різного роду музичні ярлики.



А.Ш. – Скільки часу у вас пішло на написання альбому? Про що він?
О.С. - Насправді, цей ЕР був написаний та записаний у рекордно короткі для нас строки, адже ми не займаємось музикою фулл-тайм і не маємо жодної сторонньої фінансової підтримки. А якщо взяти до уваги те, що весною 2012 року з "АСОМО" пішов один із засновників гурту вокаліст\гітарист Дмитро Синевич, то сам факт того, що нам вдалось так швидко доукомплектувати гурт новими учасниками і записати альбом - просто диво.

Написання матеріалу тривало протягом літа. Восени ми засіли на студії "Indiuk Records" (спільна ініціатива "acloneofmyown" і відомого в Україні та за її межами панк-гурту "Брем Стокер") і вже до новорічних свят альбом був повністю записаний і зведений. Саунд-продюсером запису виступив Олексій Казанцев, лідер гурту "Брем Стокер".

Невідома та прихована музика Рівненщини. Частина 2

На відміну від нашої попередньої роботи ("Persephone EP"), цей альбом не є концептуальним. Це радше збірка різнопланових треків, абсолютно різної ліричної тематики. На "The Deep" ми експериментували на повну і намагались максимально розширити жанрову і тематичну палітру. До прикладу, одну з пісень ("For the Fallen") ми присвятили пам'яті нашаго друга Руслана Ахунжанова, котрий трагічно загинув влітку 2012 року.



А.Ш. – Моє улюблене питання =) Чому не можна в Україні заробити на рок-музиці?
О.С. - Тому що в Україні слабо розвинена інфраструктура і культура самої рок-музики. Люди не мають бажання платити за музику, а якщо і мають, то не можуть цього робити, бо їм не створені нормальні умови. Немає нормальних закладів, немає каналів дистрибуції продукту, немає інформаційної підтримки і т.д. і т.п. Все тримається на ентузіазмі самих музикантів.

Побажаємо хлопцям творчої наснаги, успіхів та нових музичних кар'єрних вершин!

Більше дізнатись про "Клонів" можна тут:
acloneofmyown.tumblr.com
vk.com/acloneofmyown
myspace.com/acloneofmyown





На правах реклами