Ми у Facebook
26.03.2013, 12:55

На Рівненщині засуджених навчають шукати роботу

У певні періоди свого життя кожен з нас стикається з необхідністю пошуку роботи, тому кожному важливо знати як це зробити правильно та ефективно. З такою проблемою стикаються й засуджені, покарання яких не пов'язане із позбавленням волі. Саме для них на Рівненщині організували тренінги "Сучасний підхід до пошуку роботи".
Рівненський міжрайонний відділ кримінально-виконавчої інспекції управління Державної пенітенціарної служби України в Рівненській області спільно з Рівненським обласним центром затятості, а також за підтримки спеціалістів консалтингової компанії "Імідж-Партнер" провели тренінги для осіб, засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, які перебувають на обліку МРВ КВІ.

Основна тема обговорення – "Сучасний підхід до пошуку роботи". Працівники служби зайнятості провели бесіду серед засуджених для підвищення рівня поінформованості при сучасних методах та джерелах пошуку роботи.

Вони пояснили як розробляти індивідуальний план пошуку роботи з урахуванням власних потреб і сучасних тенденцій на ринку праці, а також проінформували про послуги які надаються громадянам, зокрема про можливість навчання базі Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Як зазначають спеціалісти, основною проблемою у працевлаштуванні цих осіб є відсутність у більшості професії і невизначеність на ринку праці. Можливість працевлаштування знижує рівень злочинності і допомагає особам стати на шлях виправлення.

Ще однією не менш актуальною темою тренінгів була тема "Управління конфліктами". Такий тренінг провели з метою формування ставлення до конфлікту як до можливості знайти ефективні шляхи вирішення життєвих ситуацій, перегляд власних поглядів на стосунки з іншими людьми, розуміння власних потреб і потреб інших.

З кожним засудженим, який прийняв участь у тренінгу, провели бесіду і надали можливість висловити свою думку.

Завдяки проведеному тренінгу засуджені змогли розібратися з деякими своїми внутрішніми конфліктами і проблемами.

По завершенні тренінгу учасники отримали сертифікат про відвідування тренінгу.

Як зазначають у кримінально-виконавчій інспекції Управління Державної пенітенціарної служби України в Рівненській області, заходи такого типу сприяють формуванню гуманних суспільних поглядів і допомагають засудженим стати на шлях виправлення.

"Рівненська газета" №13 від 28 березня 2013 року





На правах реклами