Ми у Facebook
15.04.2013, 11:02

Рятувальники запевняють, що повінь майже завершилась

Щоправда, Рівненщини поки що це не стосується.
Весняне водопілля в Україні, за винятком низки регіонів, вже завершилося, заявив директор департаменту реагування на надзвичайні ситуації Державної служби з надзвичайних ситуацій України Григорій Марченко.

"З понеділка можна вважати, що, крім Волинської, Рівненської, Сумської, Чернігівської, Київської та Одеської областей, в решті регіонів України повінь вже завершилася. Якщо будуть інші події, пов'язані з підтопленням, то це вже будуть паводки, які прямого зв'язку з повінню не мають", – сказав він на брифінгу, - повідомляє Радіо Свобода.

За його словами, наразі підтоплені 82 населені пункти: у Київській області – 50, у Волинській – 18, в Житомирській – 6, в Рівненській – 5, у Чернігівській і Львівській – по 1 населеному пункту.

Рівненщина у воді: затопило дороги ще у двох районах

Зокрема, на Рівненщині рятувальники надавали допомогу громадянам по відкачуванню води у містах Сарни, Дубровиця, Дубно, селищі міського типу Млинів та у Демидівському районі. Гідрологічна ситуація в області є контрольованою, об’єкти господарювання та життєзабезпечення функціонують у нормальному режимі, повідомили у ГУ ДСНС України у Рівненській області

У свою чергу заступник директора Українського гідрометцентру Анатолій Прокопенко зазначив, що весняне водопілля триває на великих річках України – на верхньому Дніпрі, Прип'яті, Десні – з добовим зростанням рівнів води на 15–30 сантиметрів.

“Велика вода” прийде на Рівненщину пізніше

Раніше повідомлялося, що зростає рівень води в притоках Прип'яті, Західного Бугу, на річках басейну Десни, в нижніх течіях лівих приток Дніпра.






На правах реклами