Ми у Facebook
16.04.2013, 08:27

У Рівному встановлять танцювальний рекорд у костюмах казкових героїв! [+Відео]

16-19 травня Рівне стане меккою для юних читачів. У місті встановлюватимуть танцювально-літературні рекорди, знайомитимуть дітей з відомими письменниками, влаштовуватимуть "Смачні читання" та створюватимуть "Книжковий рушник".
"Це подія, варта уваги всього міста!", - запевняє письменниця, креативний директор фестивалю "Дивокрай" Євгенія Пірог під час презентації проекту у кіноцентрі "Ера".

Основна частина фестивалю проходитиме чотири дні - з 16 по 19 травня.

Вже у перший день відбудеться урочисте відкриття IV Міжнародного наукового симпозіуму "Література. Діти. Час", в рамках якого у Рівному відомі письменники та знавці обговорюватимуть перспективи та проблеми дитячої літератури.

ВСІ ФОТО З ПРЕЗЕНТАЦІЇ ФЕСТИВАЛЮ

Крім того, сама Євгенія Пірог проведе Школу юного письменника "Блискуче перо - Рівне 2013".

"Коли дитина стає автором, вона починає краще розуміти книгу, її суть і процес творення", - зауважує Євгенія Пірог.

У рамках фесту дитяча письменниця Марія Морозенко у дитячому кафе-кондитерській "Мелін" проводитиме "Смачні читання".



А 18 травня, у суботу, юні рівняни та їх батьки можуть долучитися до масштабного дійства - танцювального флеш-мобу "Казковий гопак" та стати частинкою команди, яка встановить рекорд України. Для цього треба прийти 18 травня о 13-30 до паркової алеї від обласної бібліотеки до краєзнавчого музею у костюмі казкового героя. Участь у дійстві можуть взяти і діти, і дорослі.

Євгенія демонструє, що не обов'язково вигадувати дуже складний костюм. Для цього згодиться навіть ось такий головний убір - як у Червоної Шапочки.



Ставитиме танець хореограф Ганна Гордієнко. Її відео-урок по виконанню гопака вже можна переглянути.



Онлайн-реєстрація на участь у рекордному флеш-мобі проходить ось тут - http://dyvorivne.vsimrii.in.ua/kazkovij-gopak-umovi/.

Того ж дня, до речі, відбуватимуться і численні літературні квести. Плануються також автограф-сесії з відомими дитячими письменниками, презентації нових книг, розіграші з подарунками для юних читачів.

ВСІ ФОТО З ПРЕЗЕНТАЦІЇ ФЕСТИВАЛЮ

Останнього ж дня фестивалю, 19 травня, рівняни зможуть разом створити "Книжковий рушник" - вписати на довгому сувої полотна свої улюблені, прочитані чи відомі книги.

Детальну програму заходів у рамках фестивалю "Дивокрай" ми опублікуємо окремим матеріалом!






На правах реклами