Ми у Facebook
18.04.2013, 12:20

У США черговий вибух: "Було схоже, ніби скинули атомну бомбу" [+Відео]

Вибух у Техасі буквально стер з поверхні землі півміста. Надзвичайна подія сталася на заводі, який як і Рівненський хімічний гігант, виготовляє мінеральні добрива.
Вибух на заводі у місті Вест, Техас, стався 17 квітня, близько 19:50 за місцевим часом. На території заводу загорівся один з резервуарів з безводним аміаком, в результаті чого стався вибух. Вибухова хвиля пошкодила низку будівель, в тому числі школу, будинок для літніх людей та багатоповерховий житловий будинок, інформує ТСН.ua.

За попередніми даними, жертвами трагедії могли стати до 70 людей, близько 200 постраждали, сім пожежних пропали безвісти. Під уламками будинків можуть перебувати люди.

Вибух в Техасі на заводі добрив, який буквально стер з поверхні землі півміста, шокував всю Америку.

Люди не можуть оговтатися від шоку і порівнюють подію з ядерним вибухом або сильним землетрусом, повідомляють ЗМІ.

За словами одного з очевидців події, слова якого наводить техаський ресурс WFAA, подію "можна було порівняти з вибухом атомної бомби". Інший говорить, що в перші хвилини подумав, що стався сильний землетрус.

"Я живу за кілька кілометрів від заводу, але сітку на моїх дверях та задні вікна будинку вибуховою хвилею вибило. Будинки, які перебували близько до місця вибуху, зрівняло з землею", - сказав Джейсон Шелтон.

ВІДЕО: Американець зняв на відео неймовірний вибух на заводі в Техасі

Вибухова хвиля поширилася в радіусі 25 км. Як повідомила геологічна служба США, вибух на заводі спровокував коливання земної поверхні магнітудою 2,1.

Енді Барт, який у момент вибуху знаходився приблизно за 7 км від Веста, розповів The Dallas News, що відчув вибух буквально всім тілом: "Це було повне безглуздя. Було схоже на хмару-гриб, як ніби скинули атомну бомбу. Я ніколи не бачив і не відчував нічого подібного".

Нагадаємо, нещодавно Сполучені Штати Америки сколихнула серія масштабних вибухів. Теракт стався у Бостоні під час одного з найдавніших і найпрестижніших забігів на велику дистанцію.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ