Ми у Facebook
19.04.2013, 17:01

Чи "Чисте повітря” у Рівному?

Рівненський обласний центр з гідрометеорології вирішив провести акцію „Чисте повітря”, після якої стане достовірно відомо, наскільки ж забруднене повітря нашого міста.
- Того року був складений певний всеукраїнський рейтинг, який викликав багато нарікань через свою неправдивість. Місто Рівне за чистотою повітря зайняло в ньому п’яте місце, яке ми вважаємо несправедливим. Тому, щоб заперечити даний факт, у цьому році Рівненський обласний центр з гідрометеорології протягом десяти днів буде відслідковувати з наших трьох постів, які знаходяться по вулицях Кіквідзе, Грушевського та Млинівська, вміст шкідливих речовин у повітрі, - розповідає начальник МНСУ РОЦГ Богдан Масовець. – Із цих трьох постів проби будуть братися чотири рази на день. Крім цього, наші спеціалісти хімічної лабораторії будуть виїжджати в мікрорайони (Північний, Ювілейний та Боярка) та в чисті зони (парк Шевченка) міста Рівного для додаткового аналізу.

Богдан Масовець наголосив, що всі роботи будуть проводити за власний рахунок і покладатися Рівненський гідрометеорологічний центр буде тільки на свої власні сили.



Розповів начальник і про самі пости спостереження за довкіллям:

- Щодо самих постів, то вони дуже застарілі, адже будувалися у 70-х роках минулого століття. Тоді місто не було настільки забудоване, як зараз, і ті пости знаходилися у чистих зонах. Все змінилося. Нам конче необхідний ще один пост, який буде розміщатися в умовно чистій зоні, себто, у парку ім. Т.Г.Шевченка. Його конструювання оцінене у 500 тисяч гривень, нам ця сума непосильна, тому будемо просити допомоги у міської ради нашого міста, - наголошує начальник Рівненського гідрометеорологічного центру.

Загалом, акція "Чисте повітря” розпочнеться 22 квітня, а закінчиться 1 травня. Тільки після аналізу отриманих даних можна буде з впевненістю говорити, чи чисте повітря Рівного, чи ні, і чи потрібен владі ще один "чистий” пост за півмільйона.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ