Ми у Facebook
23.04.2013, 12:14

У Всесвітній день книг у Рівному нагородять найкращих авторів

Всесвітній день книг і авторського права відзначається 23 квітня. З нагоди професійного свята сьогодні нагородять найкращих авторів Рівненщини.
Цей день вибрали для свята не випадково. Саме 23 квітня 1616 року померли три генії світової літератури: Вільям Шекспір, Мігель де Сервантес Сааведра, а також Інка Гарсіласо де ла Вега.

У 1995 році на паризькій конференції ЮНЕСКО було прийнято рішення про встановлення Всесвітнього дня книг і авторського права. Його головна мета — викликати у молодого покоління повагу до літератури, закликати людей до читання книг, які є невід'ємною частиною духовної спадщини кожної епохи.

А у Рівному сьогодні відбудеться урочисте нагородження авторів книг-переможців обласного щорічного конкурсу «Краща книга Рівненщини».

У приміщенні Рівненської обласної державної бібліотеки (хол, 2-й поверх) о 14.00 нагородять найкращих авторів Рівненщини.

У рамках заходу також відбудеться виставка-ярмарок книжкової продукції місцевих видавництв (до Всесвітнього дня книги та авторського права).





На правах реклами