Ми у Facebook
21.05.2013, 08:09

Синоптики пророкують українцям аномально спекотне літо 2013

До аномально спекотного літа українцям радять звикати, адже з кожним роком градус тепла буде підвищуватися.
Чергуватимуться періоди посухи з сильними зливами, а прогнози синоптиків на один і той же період, можливо, будуть змінюватися. Про це розповів заступник начальника Українського гідрометцентру Анатолій Прокопенко, пише Сегодня.

"Конкретні прогнози на такий довгий термін робити складно, але, по всій видимості, літо-2013 буде спекотнішим, ніж попереднє, і це підтверджує загальну тенденцію до потепління. Думаю, що в наступні три місяці нас чекають періоди посухи і аномально високої температури, які чергуватимуться з сильними дощами і зливами", - сказав Прокопенко.

Літо 2013 року буде жарким і довгим

За його словами, на початку літа температура буде помірною. У перші два тижні червня повітря прогріється максимум до 30 градусів, очікуються дощі та грози, потім температура буде поступово підвищуватися. Найбільш спекотним періодом стане липень - перша половина серпня. Анатолій Прокопенко зазначив, що в цей період, але в різний час в різних областях температура повітря прогріється до +38 градусів, місцями до +41.

"Жара встигне пройтися скрізь, це факт. Починаючи з третього тижня серпня, температура знову почне падати і буде приблизно такою ж, як на початку червня", - вважає заступник начальника Гідрометцентру.

За його словами, зливи та грози цього літа будуть частими, а початок сезону дощів помітний вже зараз.

У 2013-му на рівнян чекають морози під -30 градусів, часті відлиги і дощове літо

"Взагалі, українцям є сенс звикати до того, що кожне нове літо буде все більш теплим і спекотним. Глобальне потепління дає про себе знати", - додав Прокопенко.

Синоптик зауважив, що цілком можлива і зміна прогнозів на літо:

"Наприклад, цей травень вийшов по-літньому спекотним, хоча, за нашими даними, такого не повинно було бути".







На правах реклами