Ми у Facebook
29.05.2013, 12:15

Іван Ткачук: "Вчіться упродовж всього життя – будете успішними"

Цього разу гість нашого постійного проекту "Бізнесова кухня" — директор Рівненського обласного центру зайнятості Іван ТКАЧУК.
У першому випуску проекту "Бізнесова кухня" ми запропонували вам добірку порад від першого гостя "Бізнесової кухні" — Олексія Губанова, заступника голови Рівненської облдержадміністрації, у минулому — успішного бізнесмена. Потім рецептами успіху на "Бізнесовій кухні" ділиться її хазяйка — Наталія Савенко, громадський діяч, керівник Молодіжного центру праці "Спеціаліст". Наступного разу ми спілкувались із журналістом, телеведучим, депутатом Рівненської обласної ради, головою Рівненської незалежної медіа-профспілки, завідувачем кафедри документознавства та інформаційної діяльності Національного університету "Острозька академія", кандидатом наук з державного управління Сергієм Штурхецьким. Минулого тижня урок на "Бізнесовій кухні" дав директор ПП "Капіталінвестбуд ХХІ" Ігор Давидчук. А наш сьогоднішній гість — директор Рівненського обласного центру зайнятості Іван ТКАЧУК. Отож, читайте і використовуйте для власного успіху!

Проблема: Знання й уміння молодих працівників не відповідають вимогам сучасного ринку праці

Шляхи вирішення: постійне самовдосконалення та підвищення своєї кваліфікації

Починати… у дитячому садку
Рання професійна орієнтація, розуміння потрібності різних професій мають розпочати формуватися не перед останнім дзвоником у школі, а ще у дошкільному віці. Головне — виховання поваги до ПРАЦІ, до ЛЮДИНИ ПРАЦІ. А тут, крім прикладу батьків, важливі зусилля держави — закладів шкільної і позашкільної освіти, профорієнтаційних служб.

Орієнтир – потреби ринку праці
Ще у школі варто навчитися користуватися формулою оптимального вибору професії "Хочу — Можу — Треба". Цю ж формулу цілком можна застосовувати й під час вибору сфери реалізації своїх підприємницьких бажань, пошуку своєї "ніші". Хочете дізнатися реальну ситуацію — завітайте до служби зайнятості. Найбільша база даних про вакансії, можливості професійного навчання, інформація про вимоги роботодавців — до ваших послуг.

Найефективніший крок до успіху – професійне навчання
Шляхів до професіоналізму можемо запропонувати безліч: здобуття сучасної конкурентоспроможної професії, зокрема й такої, що дає можливість самозайнятості; у разі необхідності — перепідготовка чи підвищення кваліфікації; опанування новими технологіями, розширення своєї компетенції на короткотермінових курсах цільового призначення; навчання основам підприємництва. Знання допоможемо закріпити на практиці під час виробничого навчання чи стажування.

Навчаємо дорослих
Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості (РЦПТО ДСЗ) пропонує навчання за 55 ліцензованими професіями та понад 200 напрямами підвищення кваліфікації.
Переваги навчання у нашому закладі:
- наближене до місця проживання;
- врахування особливостей проведення занять для дорослих людей;
- новітні технології навчання;
- сучасна матеріально-технічна база;
- досвідчені викладачі та майстри виробничого навчання;
- можливість навчатися за індивідуальною формою;
- цілорічне навчання;
- комфортна атмосфера для людей різного віку;
- сучасний гуртожиток готельного типу.
У нас навчаються не тільки безробітні, а всі, хто хоче бути конкурентоспроможнним.


Без знання сучасних інформаційних технологій успіх не прийде
Пропонуємо потужності Ресурсного центру інформаційно-комунікаційних технологій РЦПТО ДСЗ. Тут можна здобути професії оператора з обробки інформації та програмного забезпечення, монтажника інформаційно-комунікаційного устаткування, оператора інформаційно-комунікаційних мереж, оператора комп’ютерної верстки.
Якщо ви хочете підвищити свою кваліфікацію, можемо навчити практичному веб-дизайну; створенню тривимірної комп’ютерної графіки; системному адмініструванню локальної мережі; складанню, технічному обслуговуванню, ремонту та налагодженню ПК; комп’ютеризованому бухгалтерському обліку; верстці та поліграфічному дизайну. До речі, кожен цей напрям уже може стати вашою власною справою.

Ми допоможемо підприємцям-початківцям
Державна служба зайнятості готова стати вашим консультантом і помічником.
Новий Закон України "Про зайнятість населення" передбачає стимулювання самозайнятості та створення нових робочих місць суб’єктами малого підприємництва. Держана служба зайнятості організовуватиме безоплатні індивідуальні та групові консультації з питань організації та провадження підприємницької діяльності.
До надання консультацій залучатимуться представники органів місцевого самоврядування, об’єднань роботодавців, профспілок, асоціацій підприємців, банківських установ, бізнес-центрів, фондів підтримки малого підприємництва, лізингових компаній, консультативних центрів, інших підприємств, установ та організацій, які за напрямами діяльності сприяють розвитку та підтримці малого і середнього підприємництва.

Вирішили працювати нас себе – вчіться
Шукаючи бізнес-ідею та шляхи її втілення, варто чим більше спілкуватися з такими ж початківцями – "мозкові штурми" надзвичайно корисні. Запрошуємо на семінари і тренінги. А скласти свій бізнес-план навчать на курсах з основ підприємництва. Для безробітних після успішного захисту бізнес-плану можлива фінансова підтримка – виплата одноразово допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності.

Ще кілька підказок для підвищення кваліфікації
Уже запроваджується передбачене новим законодавством підтвердження неформального професійного навчання за робітничими професіями. Це у випадку, якщо ви щось уже добре вмієте, а свідоцтва державного зразка про свою професійну кваліфікацію не маєте.
Для підтримання конкурентоспроможності шляхом перепідготовки, спеціалізації, підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями для пріоритетних видів економічної діяльності можна отримати спеціальний ваучер у десятикратному розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Щоправда, це уже не стосується молоді, а людей категорії "45+", які мають страховий стаж не менше 15 років.

Про послуги Державної служби зайнятості більше читайте на сайті www.dcz.gov.ua/rov
Координати РЦПТО ДСЗ: м. Рівне, вул. Пирогова, 8, тел. (0362) 68-37-95, 68-37-80.


Автор медіа-проекту — Наталія САВЕНКО, громадський діяч, керівник Молодіжного центру праці "Спеціаліст"





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ