Ми у Facebook
29.05.2013, 15:20

У Рівному в телефонних будках облаштують бібліотеки

Фото: fedpress.ru

У вівторок, 4 червня, о 10 годині у Рівному в Парку культури і відпочинку ім. Тараса Шевченка відбудеться перша акція в рамках громадської ініціативи «Крок у Європу» під назвою «Чарівні телефонні будки».
Акція має на меті популяризацію читання серед рівнян, урізноманітнення дозвілля мешканців та гостей міста, які відпочивають у парку, пропаганду престижності читання та сприяння європеїзації міста Рівного.

Акція відбуватиметься за підтримки ПАТ «Укртелеком». Варто підкреслити, що дирекція Рівненського відділення «Укртелекому» охоче відгукнулася на таку ініціативу від організаторів та безкоштовно надала зі свого фонду 5 телефонних будок, переобладнавши їх у своєрідні книжкові шафки, які будуть наповнені книгами.

«Чарівні телефонні будки» - це п’ять переобладнаних в книжкові шафки телефонних будок з різноманітними книгами, журналами, посібниками тощо, які будуть у вільному і безкоштовному доступі для читання у парку. В першу чергу, вони покликані зробити цікавішим перебування батьків з дітьми у парку в той час, коли малеча спить, грається чи відвідує атракціони. Практика таких громадських безкоштовних читалень під відкритим небом вже давно застосовується у багатьох країнах Європи. Відтак, зараз її перейматиме і наше місто Рівне.

До речі, така бібліотека у Рівному наразі буде найменшою в Україні, оскільки подібних акцій ніхто в нашій країні досі не проводив. Відтак, рівненські «Чарівні телефонні будки» стануть аналогом світового руху «Bookcrossing», який широко поширений серед різних країн світу.

До цієї акції також може долучитися кожен рівнянин, принісши до будок свої власні книги. Відтак, акція передбачає залучення та підтримку і самих рівнян, які, зробивши таким чином свій власний крок до Європи, потім також вільно користуватимуться такою міні-бібліотекою в будь-який зручний для них час упродовж дня.

Отож, із 28 травня оголошений загальноміський збір книжок від усіх небайдужих рівнян, які у вівторок і наповнять паркову бібліотеку. Збір триватиме до понеділка, 3 червня, включно. Для цього у місті відкрито два пункти прийому книг.

Отож, свої книги рівняни можуть приносити або на пункт оголошень у Видавничий дім "ОГО" (вул. Шкільна, 2), у кав’ярню «Кавова кімната» (пл. Короленка, 2) або в офіс інтернет-порталу «ЧаРівне.інфо» (вул. Д. Галицького, 19).





На правах реклами