Ми у Facebook
10.06.2013, 13:55

Михайло Кривко: "Вирощуй, обігрівай, споглядай на прекрасне..."

Сьомим гостем проекту "Бізнесова кухня" став перший заступник голови Рівненської обласної ради Михайло КРИВКО. Отож, знайомтесь із його порадами — і використовуйте для власного успіху!
Нині — вже сьомий урок на "Бізнесовій кухні". Нагадаємо, що у першому випуску проекту ми запропонували вам добірку порад від Олексія Губанова, заступника голови Рівненської облдержадміністрації, у минулому — успішного бізнесмена. Потім рецептами успіху на "Бізнесовій кухні" ділилась її господиня — Наталія Савенко, громадський діяч, керівник Молодіжного центру праці "Спеціаліст". Наступного разу ми спілкувались із журналістом, телеведучим, депутатом Рівненської обласної ради, головою Рівненської незалежної медіа-профспілки, завідувачем кафедри документознавства та інформаційної діяльності Національного університету "Острозька академія", кандидатом наук з державного управління Сергієм Штурхецьким. Потім урок на "Бізнесовій кухні" дав директор ПП "Капіталінвестбуд ХХІ" Ігор Давидчук. Далі нашим гостем був директор Рівненського обласного центру зайнятості Іван Ткачук. Минулого тижня ми запросили на "Бізнесову кухню" директора департаменту економічного розвитку і торгівлі Рівненської облдержадміністрації Ігоря Тимошенка. А сьомим гостем проекту став перший заступник голови Рівненської обласної ради Михайло КРИВКО. Отож, знайомтесь із його порадами — і використовуйте для власного успіху!

Проблема: Низький рівень зайнятості сільського населення

Шляхи вирішення: Розвиток аграрного бізнесу

"Новий погляд на аграрний бізнес"

"... Якщо запастись терпінням і виявити старання, то посіяні насіння знання неодмінно дадуть добрі сходи. Навчання корінь гіркий, так плід солодкий..." Леонардо да Вінчі.

Вам здається, що всі, або майже всі ніші в бізнесі зайняті. Або ж, якщо й можна втиснутись, то неймовірно важко пробитись і відгризти частку вже поділеного пирога. Але вихід є. Повернутися до витоків, до рідної матінки Землі, її плодів. Споживання сільськогосподарської продукції займає колосальний обсяг, навіть в межах області.

А тепер, від лірики перейдемо до практичних кроків започаткування і ведення бізнесу в аграрному секторі:

1. Вивчити ринки збуту сільськогосподарської продукції. Що це може бути: картопля, ранні овочі, ягоди, лікарські трави, квіти?
2. Визначити, яка культура найкраще росте і дає врожай в нашому регіоні, а точніше в нашій кліматичній зоні.
3. Заручитись підтримкою фахівців для того, щоб використовувати лише якісний насіннєвий матеріал, найефективніші добрива, вміти долати погодні умови, охороняти врожай від злодіїв, розрахувати прибутки й можливі ризики.
4. Використовувати державні програми розвитку аграрного сектора.
5. Стати ефективним управлінцем. Домогтися від інших того, що треба тобі.

"Енергозбереження — енергетична стратегія України"

"...Природа настільки про все подбала, що всюди знаходиш чого навчитись..." Леонардо да Вінчі.

Знову повернемось до клімату Рівненщини. Холодні, затяжні зими змушують задуматися, скільки грошей кожен хазяїн витратить на обігрів свого житла, підприємства, організації. Постійне зростання цін на газ змушує шукати альтернативу. Це і повернення до твердопаливних котлів, використання біоресурсу, енергії сонця, вітру. Тому проекти цього напряму будуть затребувані у найближчі роки.

Якщо ж поглянути більш приземлено на проблему енергозбереження, то надання послуги заміни вікон, утеплення будівель, використання сучасних опалювальних систем будуть мати успіх серед населення міст і сіл.

"Такий модний ландшафтний дизайн"

"... Завжди буде величезна різниця між тими, хто запитує: чому нічого не виходить? І тими, хто запитує: "як зробити так, щоб вийшло?". Бернар Вербер.

Сита і зігріта людина не може не мріяти про прекрасне... Зелена травичка, квітучі дерева, пахучі кущі, альпійська гірка... Сади оточують людину з давніх часів.

Популярний в сусідній Польщі бізнес з продажу декоративних рослин, з розмахом розвивається в Україні. Маючи велику площу і родючі ґрунти, ми можемо розмножувати і вирощувати декоративні рослини, квіти на Рівненщині.

Звичайно, будь-яка справа потребує багато зусиль, фінансовий ресурс і повної віддачі. Особливо важко працювати в селі — брак інфраструктури, фахівців, мотивації тощо. Але той, хто зможе переламати цю ситуацію, покаже позитивний результат, вийде справжнім переможцем!

Автор медіа-проекту — Наталія САВЕНКО, громадський діяч, керівник Молодіжного центру праці "Спеціаліст"





На правах реклами