Ми у Facebook
25.06.2013, 12:32

Рівнянам пропонують провести вікенд... під землею!

Хочете поринути в атмосферу повстанського життя? Прагнути відчути себе вояком УПА? Бажаєте спробувати бодай трохи пожити під землею? Тоді варто відвідати музей-криївку в урочищі Гурби на Здолбунівщині, поблизу Свято-Воскресенського чоловічого монастиря на Повстанських могилах!
Криївку збудували у 2011 році, відтворивши її за кресленнями, що були свого часу виконані НКВДистами. Документи взяли з розсекречених архівів СБУ.

Складається криївка з трьох кімнат, які мають необхідне наповнення: столи, лавки та полиці. На стінах прикріплено чорно-білі фото й листівки з повстанськими закликами до вчителів, студентів, робітників та селян. В одній із кімнат зроблені три двохповерхові ліжка із сінниками, на яких можуть заночувати відвідувачі. Колекція експонатів, що знаходяться у криївці, постійно поповнюється, тут можна побачити набої, посуд, рушники та одяг.

- Кожного літа до нас приїжджає родина з Одеси, вони живуть у криївці декілька днів, а потім продовжують свої подорожі, - розповідає настоятель Гурбівського Свято-Воскресенського чоловічого монастиря на Повстанських могилах ієромонах Нифонт.

Отож, усім, хто надає перевагу краєзнавчим подорожам Волинню та Рівненщиною, варто відвідати криївку, в якій оживає історичне минуле та витає повстанський дух.











Вшанування вояків УПА у Гурбах на Рівненщині закінчилось стріляниною

У Гурбах на Рівненщині відкрили пам'ятник дітям, які загинули у 1944-му від рук НКВДистів





На правах реклами