Ми у Facebook
26.06.2013, 15:04

Рівненські велосипедисти вимагають облаштувати комфортні та безпечні умови для них [+Фото]

Саме для цього велосипедисти розробили проект концепції розвитку велосипедної інфраструктури, і хочуть, аби влада прийняла її у вигляді міської програми.
Про проблеми велосипедистів спілкувалися за "круглим столом", який відбувся у вівторок, 25 червня.

Документ не є остаточним, активісти пропонують усім охочим, у тому числі профільним чиновникам та депутатам, долучитися до його доопрацювання, а пізніше прийняти його на сесії міської ради.



- Під час «Велодня» ми розпочали збір підписів рівнян під зверненням до міського голови щодо необхідності покращення велоінфраструктури міста, потім продовжили цю акцію в Інтернеті, - розповідає громадський активіст Зураб Кантарія. - Активність підписантів показала, що проблема відсутності належної інфраструктури і справді дуже актуальна.



Варто відзначити, що представники виконавчої влади Рівного практично проігнорували цей захід. Лише представник управління транспорту знайшов час взяти участь у обговоренні проблем велосипедистів. Долучилися також двоє депутатів Рівнеради – Володимир Зиль та Антон Сачук.

У зверненні до міського голови велосипедисти вимагають:

1. Розробити концепцію розвитку велосипедної інфраструктури м. Рівного, опираючись на досвід інших міст, а також активно залучаючи активістів громадських організацій та громаду міста.

2. Облаштувати велопарковки та розробити технічні рекомендації, опираючись на:
- Технічні рекомендації "ОБЛАШТУВАННЯ ВЕЛОСИПЕДНИХ ПАРКОВОК в м. КИЄВІ" ГО “Асоціація велосипедистів Києва”;
- "Рекомендації з проектування та влаштування велосипедних стоянок в м. Полтаві" Управління з питань містобудування та архітектури Полтавської міської ради;
- на основі побажань велосипедистів Рівного та мешканців міста.

3. Сприяти облаштуванню велопарковок біля громадських закладів, торговельних закладів, держустанов тощо.

4. Забезпечити створення елементарних умов для зручного та безперешкодного пересування велосипедистів в місті (втоплені бордюри, з'їзди тощо).

5. У перспективі розробити схему велошляхів (веломережі) м. Рівне та враховувати її перед проведенням капітального ремонту, реконструкцією існуючих та будівництві нових вулиць та доріг на етапі подання технічного завдання.

6. Провести загальноміську кампанію із залучення мешканців міста до користування велосипедом (економічним, екологічним, загальнодоступним, корисним для здоров'я транспортом) для пересування по місту та інформування населення про правила безпечного користування велосипедом.

7. Встановити та проінформувати громаду про конкретні терміни виконання вказаних вище вимог.





Станом на 24 червня зібрано 370 підписів.

- Сьогодні приватні власники розуміють важливість велоруху та розвитку відповідної інфраструктури, - говорить депутат міської ради Володимир Зиль, - саме вони встановлюють більшість велопарковок у місті. На жаль, влада наразі залишалася осторонь. Я готовий підтримувати розвиток велоруху в місті на рівні фракції та депутатського корпусу, а також планую спільно з колегами домогтися виділення коштів для велопарковок біля комунальних закладів міста ще цього року.

"Велодень" зібрав більше тисячі рівнян [+Фото]



Наслідком «круглого столу» стало рішення створити робочу групу з представників громадськості, виконавчої влади, депутатів та ДАІ для вироблення спільного документа, який планується винести на сесію міської ради наприкінці липня.





На правах реклами