Ми у Facebook
17.07.2013, 16:45

Рівненські спортсмени на Всесвітній Універсіаді заробили одну медаль на чотирьох

У середу, 17 липня, у російському місті Казань фінішувала Всесвітня Універсіада. Збірна України посіла шосте загальнокомандне місце із 77 медалями. Одну з нагород здобула рівненська легкоатлетка - студентка МЕГУ Анна Ярощук.
Всього в Універсіаді взяли участь четверо студентів рівненських ВНЗ - чемпіон України з боксу Олександр Шепелюк, волейболіст Олексій Клямар, що торік захищав кольори білоруського клубу "БАТЕ-БГУ", легкоатлетка, учасниця лондонської Олімпіади-2012 Анна Ярощук (всі троє - МЕГУ) та дзюдоїстка Анастасія Турчин (РДГУ).

Ще одна легкоатлетка, Ольга Земляк, від участі в Універсіаді незадовго до старту, відмовилась.

Рівненські спортсмени відправляються за медалями Всесвітньої Універсіади

Щоправда, рівнянами з чотирьох наших є лише троє, адже Анна Ярощук у Рівному лише навчається, а на змаганнях представляла рідну Дніпропетровську область.

Саме Анна Ярощук й виявилась найбільш успішною спортсменкою з-поміж усіх представників рівненських ВНЗ. На дистанції 400 метрів з бар'єрами вона виборола срібну нагороду.

Рівнянка Анна Ярощук здобула срібло Всесвітньої Універсіади

Анна Ярощук
Анна Ярощук


За крок від нагороди зупинився рівненський волейболіст Олексій Клямар, який виступав у складі збірної України. У матчі за бронзу українці поступилися збірній Японії.

Олексій Клямар
Олексій Клямар


Двоє представників силових видів спорту - боксер Олександр Шепелюк та дзюдоїстка Анастасія Турчин зупинилися далеко від нагород.

Олександр Шепелюк у ваговій категорії до 52 кілограм в 1/16 фіналу здолав супротивника з Єгипту Рамі Елаваді, але наступний раунд пройти не зміг – поступився узбеку Жасурбеку Латипову.

Олександр Шепелюк
Олександр Шепелюк


Анастасія Турчин спочатку перемогла єгиптянку Наде Елфадлі, проте у наступних двох поєдинках поступилася – француженці Маделіні Малонга та полячці Катаржині Фурманек.

Анастасія Турчин
Анастасія Турчин


Заголом збірна України на Універсіаді виборола 77 медалей (12 золотих, 29 срібних та 36 бронзових) і посіла шосте місце. Перемогла на Універсіаді команда господарів - збірна Росії.





На правах реклами