Ми у Facebook
23.07.2013, 12:00

На Рівненщині чиновника затримали "на гарячому" з хабарем 150 000 доларів

Працівники Управління боротьби з економічною злочинністю Одеської області викрили арбітражного керуючого з хабарем. Чоловік вимагав та одержав хабар від бізнесмена за те, щоб той не закривав свою базу відпочинку у розпал туристичного сезону. І це, незважаючи на те, що суд визнав цього підприємця банкрутом.
За повідомленням прес-служби ГУМВС України в Одеській області, у рамках розслідування кримінальних проваджень, відкритих за частиною 5 статті 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та частиною 4 статті 189 (вимагання) КК України працівники міліції отримали інформацію про те, що посадовець, усупереч рішенню суду в справі про банкрутство, дозволив приватному підприємцю продовжувати здійснювати господарську діяльність упродовж усього курортного сезону.

Свої "послуги" арбітражний керуючий оцінив у 150 000 доларів США (приблизно 1 мільйон 200 тисяч гривень). Саме така сума здалася йому достатньою, аби ще деякий час не припиняти роботу бази відпочинку, розташованої в одному з курортів Одещини.

Мова йде про базу відпочинку "Сонячна", що знаходиться в Затоці Білгород-Дністровсього району Одеської області, - пише сайт ru.OGO.ua.

Одеські правоохоронці встановили, що неправомірну угоду запланували здійснити аж у Володимирецькому районі Рівненської області. Туди й вирушили працівники Управління боротьби з економічною злочинністю.

33-річного чоловіка, який, за інформацією з одеських міліцейських джерел, походить з Рівненської області, затримали «на гарячому» - у момент отримання хабара на території аварійно-рятувальної бази «Біле Озеро» біля села Рудка Володимирецького району.

Наразі чиновнику оголосили про підозру у скоєнні даного злочину. Розслідування триває.






На правах реклами