Ми у Facebook
13.08.2013, 08:10

Погода на Рівненщині: сильну спеку змінять дощі

На більшій частині території України до кінця поточного тижня очікується спекотна погода, дощі пройдуть лише в західних і частині північних областей.
На цьому тижні територія України переважно буде перебувати в полі підвищеного тиску. Ця погодна ідилія буде ненадовго перервана переміщенням на нашу територію із заходу холодного атмосферного фронту, пов'язаного з циклоном над Балтійським морем. На щастя, до того, як фронт досягне нашої території, він розмиється і не дасть рясних опадів. За фронтом до нас переміститься більш холодна повітряна маса, ніж та, що перебуває над Україною зараз, у зв'язку з чим, температура знизиться в більшості регіонів, крім східних областей та південній частині країни, йдеться на Метеопрог.

Таким чином, у найближчі дні з 12 до 16 серпня в Україні переважно без опадів, лише вночі та в першій половині дня 14 серпня західних областях, вночі 15 серпня на півночі Лівобережжя, а вдень 16 серпня в Криму та Приазов'ї пройдуть дощі з грозами.

Вихідні на Рівненщину прийдуть з дощами та прохолодою

Температура становитиме вночі +13 ... +20 градусів, на півдні країни до +22 тепла. Денна температура 12-14 серпня становитиме +27 ... +34 вище нуля з подальшим зниженням 15-16 серпня до +22 ... +28 градусів, лише на сході, півдні країни і Дніпропетровської області стовпчики термометрів залишаться на позначках +29 ... +34 градуси тепла.

"Погодні умови найближчого тижня будуть визначатися незначною кількістю опадів, переважно в західних і частково північних областях, повною відсутністю опадів у центральних, південних, східних регіонах, дуже високим температурним режимом на півдні та сході з максимальною температурою повітря +32 ... +37°С, на заході +23 ... +28°С, в центральній частині України +25 ... +30°С ", - повідомив директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда, якого цитує прес-служба ДСНС.

Синоптики пророкують українцям аномально спекотне літо 2013

Високий рівень пожежної небезпеки зараз спостерігається в південних областях, на півдні Донецької області, на Закарпатті та місцями у Львівській області. Тут він у кілька разів перевищує найвищий показник. Також у найближчі дні слід очікувати підвищення показника пожежної небезпеки практично у всіх східних, центральних та північних областях (за винятком, можливо, Житомирської та частково півночі Київської області).





На правах реклами