Ми у Facebook
16.08.2013, 13:53

За догляд за дитиною-інвалідом платитимуть більше

Мій син - інвалід з дитинства. Чула, що нібито має змінитися розмір допомоги на догляд за такими дітьми. Чи так це? Ольга, Рівне
Головний спеціаліст відділу з прийому державних допомог управління праці та соціального захисту населення м. Рівне Тетяна Гензерська:

- Президент України Віктор Янукович підписав Закон України №410-VІІ "Про внесення змін до статті 3 Закону України "Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам" щодо підвищення розміру виплат державної допомоги на догляд за інвалідами з дитинства та дітьми-інвалідами.

Законом передбачено підвищення розміру надбавки на догляд за дитиною-інвалідом підгрупи А (з виключно високою мірою втрати здоров’я) з 50 до 100 % прожиткового мінімуму, встановленого для дітей відповідного віку.

Також встановлюється диференційований розмір допомоги на догляд за дитиною-інвалідом у залежності від міри втрати здоров’я у дитини:

- на дітей-інвалідів з надзвичайною залежністю від постійного стороннього догляду надбавка встановлюється у розмірі 100 % від прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку;

- на інших дітей-інвалідів – 50 % від прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку.

Отже, зміни в законі торкнуться близько 15 540 дітей-інвалідів з найтяжчим функціональним обмеженням.

Також змінився розмір виплати допомоги на дітей-інвалідів, над якими встановлено опіку чи піклування. Тепер для розрахунку розміру допомоги не буде враховуватись державна соціальна допомога, яка виплачується на дітину-інваліда.





На правах реклами