Ми у Facebook
28.08.2013, 10:37

Головний міліціонер Рівненщини Василь Лазутко відповів на незручні запитання [Частина 2]

На порталі OGO.ua відбулась інтернет-конференція з начальником УМВС України у Рівненській області Василем Лазутком. Генерал відповів на усі запитання наших читачів.
Пане Лазутко, хотілось би знати хто пере форму вашим підлеглим. Фу це бридко біля них стояти а їхня форма така засмальцована аж блищить на сонці. Чебурекі їдять і об штани витирають, а потім ще рік не стірають. Слідкуйте за тим, якщо в голові безтолкові, то хоть щоб гарно виглядали. Дивлюсь в світі люди як люди, а ці такі вже брудаси. Хай додому візьмуть, там матера чи батько постірає, коли самі не можуть чи руки криві чи їх не вчили. Я кожен раз як виходжу на вулицю чищу туфлі, щоб гарні були, а вони ходять в тих бутах і навіть їх не чистять. Мені гидко з ними спілкуватись, коли вони такі брудні, а придставте собі як дівчатам, жінкам міста Рівного ?

— Чебуреки їдять всі, напевно. В деяких країнах ця страва взагалі вважається майже національною (приміром, як у нас вареники). Але і у Вас, напевно, якесь особисте упереджене ставлення до когось із правоохоронців. Ну принаймні це читається між рядками Вашої «виваженої» промови. Часті стройові огляди на плацу вказують протилежне – усі правоохоронці чисті та охайні. І мені здається, ні я впевнений, що одяг їм перуть їхні мами (а не так як Ви написали), дружини, та врешті-решт вони самі.

— Чи планується скорочення співробітників міліції на Рівненщині? Якщо так, то в яких підрозділах? І чому?

Ще одне питання:

— "Конторських" працівників та різних перевіряючих з великими зірками на погонах у міліції багато, а, скажімо, дільничих інспекторів, співробітників патрульної служби - катма? Тото, критично не вистачає саме тих, від кого найперше залежить результат вашої роботи. Чому?


— Минулого тижня я був у Володимирецькому районі та у м. Кузнецовську. На прийом приходили громадяни, які просили збільшити кількість дільничних інспекторів міліції. Я запропонував керівникам цих міськрайорганів переглянути штат та, скоротивши кількість заступників, ввести посади дільничних. Думаю, ми зробимо такий крок для людей.

— Гральний бізнес заборонений. В центрі міста, біля Аміго, є такий заклад. Як це поясните? В центрі міста!

— Гральний бізнес дійсно заборонений і ми навели статистику, а саме, що зроблено правоохоронцями в цьому плані. Дякую за інформацію щодо "Аміго". Перевірка показала, що біля "Аміго" гральних апаратів немає.

— Ви подивіться, що робиться на порталі ОГО, чому такі як сатаніст - Brain Human Ortodox, ображають почуття вірян, пишучи образи на нашого Господа Бога та Спасителя Ісуса Христа, громада нашого села Моквин Березнівського району, сподіається на Вас.

— Пане Лазутку, я вас прошу, покарайте таких як (Українець) - це вони пишуть ксенофобські коментарі, які відверто і зухвало ображають жителів північних районів, це вони називають нас (б"длом)


— В інтернеті прозвучала новина, що міліція буде моніторити інтернет. Коли вже почнете? На сайті http://ogo.ua користувач 666 за сприяння адміністраторів сайту розміщує провокаційні повідомлення, що розпалюють релігійну ворожнечу. На форумі http://www.pobho.com.ua/forum/viewtopic.php?f=13&t=40547 - користувач fon Butterfly просто обливає брудом людей за те, що воне не атеїсти.

— Інтернет-користувач під ніком "Світлана (Гість) | 15.08.2013, 07:52:09 підняла реальну проблему". Полковник Тамара Лисенко вже давно мала відкрити кримінальне провадження проти того, хто тут, роками, в підстатейних коментарях ображає релігійні почуття православних, допускає юдофобію, щовіністичні, людиноненависницькі висловлювання щодо жителів північних районів Рівненщини, ображає і знецінює законно обраного народного депутата від міста Рівне Олега Осуховського, постійно практикує відверті українофобські висловлювання, погрози, образи.

— Ми моніторимо Інтернет з єдиною метою – звернути увагу на людей, які через соціальні мережі звертаються до нас за допомогою. Багатьом це вигідно, а особливо молоді – зручно.

Як зміг пройти атестацію Семенюк? [Адміністрація порталу: Шановні коментатори, особливо ті, хто висловлює невдоволення щодо видалених нецензурних образ, безпідставних звинувачень, спаму, флуду і т.п! Ще раз просимо уважно перечитати Правила коментування на порталі OGO.ua http://ogo.ua/phogo/rules]

— Чому Ваші співробітники засекречують інформацію про проходження атестації деякими одіозним міліціонерами?

— Семенюк пройшов атестацію тому, що починав службу у 1989 році з посади інспектора дорожньо-патрульної служби Рівненського міськвиконкому і в званні старшого сержанта міліції прослужив п’ять років. Вважаю, що його досвіду вистачить на п’ять сучасних керівників. Адже у нас є начальники міськрайорганів, яким по 26-30 років. Щодо інших, як Ви пишете одіозних, знову таки ж потрібні призвіща.

— Чи достатньо зарплати простого майора на скромній посаді зам.начальника відділу КР, для того щоб будувати котедж в Городищі (коли на це необхідно мінімум $100 000 ), якщо він не приторговує індульгенціями, наприклад, для скупників золота і срібла на базарі? Чи аналізувала Ваша служба внутрішньої безпеки як майор став щасливим власником землі в передмісті для будівництва?

— У нас немає заступника КР у званні майора. Назвіть прізвище - і тоді отримаєте відповідь на своє запитання.

— Шановний В.Лазутко, коли Ви займетесь аптеками і наркоманами, на мікрорайоні Північний в аптеці 36.6 наркоманам продають Тропікамід і Мідріацил, в аптеці на вулиці Є. Коновальця 40 наркоманам вільно продають Димедрол та кодеїновмісні препарати, в аптеці по вулиці Струтинській взагалі жахіття твориться - в ній наркомани купують наркотики і йдуть на холм слави і там вживають, там все шприцами всіяно.

— Відповідно до чинного законодавства, здійснювати господарську діяльність, пов’язану з обігом отруйних та сильнодіючих лікарських засобів, мають право всі аптечні заклади, що мають чинну ліцензію, окрім аптечних кіосків, які є структурними підрозділами аптек та здійснюють роздрібну торгівлю готовими лікарськими засобами, що відпускаються без рецептів лікаря.
Керуючись наказом МОЗ від 31.10.2011 №724 «Про затвердження Порядку контролю за додержанням Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами» контроль за додержанням суб'єктами господарювання Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами у межах своїх повноважень шляхом проведення планових і позапланових перевірок здійснюють органи контролю: Державна служба України з контролю якості лікарських засобів як орган ліцензування та її територіальні органи - державні інспекції з контролю якості лікарських засобів в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі.
Враховуючи вказане, на даний час працівники міліції обмежені в своїх діях стосовно перевірки дотримання ліцензійних умов при провадженні господарської діяльності з продажу лікарських засобів, що не містять в своєму складі наркотичних засобів, психотропних речовин чи прекурсорів.
Однак, працівниками ОВС області в межах наданих повноважень перевіряється кожна отримана інформація щодо порушень законодавства у сфері легального обігу лікарських засобів.
Так, в ході перевірки інформації щодо продажу із однієї з аптек міста по вулиці Костромській лікарських засобів “Тропікамід” та “Мідріацин”, 09.08.2013 працівниками ВБНОН УМВС спільно із працівниками СБНОН, БЕЗ та СВ Рівненського МВ в ході проведення санкціонованого обшуку було виявлено та вилучено 20 таблеток сильнодіючого лікарського засобу «Сонат» та 100 міліграм рідини із написом на флаконі «Трайфед», які підлягають предметно кількісному обліку, що знаходились без будь-яких підтверджуючих документів на його обіг, 406 флаконів підоблікового лікарського засобу «Тропікамід» та 499 флаконів підоблікового лікарського засобу «Мідріацил», що на час обшуку знаходились без будь-яких підтверджуючих документів на його обіг в тому числі документації щодо придбання, зберігання та реалізації лікарських засобів.
У поточному році працівниками ОВС області неподалік аптек на вулиці Коновальця та Костромська в місті Рівне задокументовано 8 фактів незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин та підоблікових лікарських засобів, які внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань.
Повідомлення про виявлені порушення при здійсненні обігу підоблікових лікарських засобів в аптечній мережі скеровуються до Державної служби з лікарських засобів у Рівненській області та Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва з метою вирішення питання про позбавлення ліцензії.

— Як покарали радивилівських міліціонерів, котрі довели до самогубства неповнолітнього сироту безпідставним звинуваченням в крадіжці мобільного телефона?

— Справа була закрита ще до мого призначення на Рівненщину, а саме 30.09.2010 року за п.3 ст.206.

— Чому працівники міліції будучи держ.службовцями соціально не захищенні? І чому отримуючи таку зарплатню мають забезпечувати самостійно собі належні умови праці?


— Працівники міліції не є державними службовцями, а соціальний захист, на жаль, залежить не від нас. Ми підняли заробітну плату дільничним на 500-600 гривень, забезпечили комп’ютерною технікою, пальним для тих же службових авто. На превеликий жаль, у державі не вистачає коштів, аби забезпечити житлом усіх громадян України, а не лише працівників міліції.

Головний міліціонер Рівненщини Василь Лазутко відповів на незручні запитання [Частина 1]


— Ви подивіться на чому їздить наша міліція, а тоді вже задавайте питання про соціальний захист.

— Стоянка недешевих іномарок (на Пушкіна-Хвильового), на яких під'їжджають щодня на роботу навіть юні Ваші підлеглі, свідчить про їхні достойні зарплати, чи про щось інше?

— В основному міліція їздить на службових авто. Дайте конкретно номер автомобіля, який, на Вашу думку, викликає у Вас обурення. Обіцяю дати об’єктивну відповідь.





На правах реклами