Ми у Facebook
05.09.2013, 11:46

Бензин на рівненських АЗС знову подорожчає?

Фінансові ринки світу переймаються нестабільною ситуацією в Сирії. Враховуючи важливість близькосхідного регіону з точки зору видобутку і експорту нафти, ситуація вплине на вартість нафти по всьому світу.В Україні це може обернутися подорожчанням бензину. Чого чекати на рівненських АЗС?
Світові фінансові ринки перебувають під тиском ситуації навколо політичної нестабільності в Сирії. Телеканали та видання розповідають про можливість збройного втручання. Враховуючи те, що близькосхідний регіон є одним з лідерів на ринку видобутку нафти, така ситуація спричинила зростання вартості на “чорне золото”. Аналіти прогнозують, що ціна зростатиме і далі. Крім цього, під тиском конфлікту продовжиться тенденція зростання цін на дорогоцінні метали.

Чим це загрожує Україні в цілому та Рівненщині зокрема?


На нафтовий ринок і відповідно ціну українського бензину вплине втягування Ірану в сирійський конфлікт або військові дії проти цієї держави. Таку думку висловив керівник інформаційно -аналітичного центру Forex Club в Україні Микола Івченко в ефірі телепрограми " Економічне коло " Київської ДРТРК "Центральний канал" - повідомляє Укрінформ.

“Великий ризик у тому , що це все відбувається поряд з Іраном і якщо він буде втягнутий у війну і будуть якісь військові дії проти Ірану , то наслідки можуть бути набагато серйознішими " , - сказав він про можливе підвищення цін на бензин в Україні в зв'язку з подіями на Близькому Сході.



В мире и в России резко подорожала нефть

За його словами, у зв'язку з сирійським конфліктом нафта подорожчає до 135-140 доларів за барель марки брент. "Приблизно з запізненням на 3-4 місяці це може почати відбиватися на цінах на бензин в Україні . Але пройде десь півроку і ціни можуть відновитися " , - прогнозує Івченко , пише Укрінформ.

На рівненських АЗС відмовляються від коментарів і навіть жартують: “В питаннях грошей та бензину, хто ж вам скаже правду”.

А директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Рівненської облдержадміністрації Ігор Тимошенко зауважує: “Мережеві оператори регулюють ціноутворення у 90% випадків. Якби у нас було б хоча б 50% наших нафтопереробних компаній, то ми могли керувати процесом ціноутворення”.





На правах реклами