Ми у Facebook
30.09.2013, 07:27

На Рівненщині з 4 жовтня обіцяють "старе бабине літо"

Упродовж 4-8 жовтня на території України передбачається формування антициклону, зони високого атмосферного тиску. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко.
Щоправда, температура повітря буде не надто високою, як для звичного бабиного літа - протягом дня в межах +8...+14 градусів. На Закарпатті та у Криму тепліше - до +16...+20 градусів.

Однак ночі очікуються холодними, місцями можливі невеликі заморозки - 0...+3 градуси.

Коли на Рівненщині почнеться "бабине літо"?

Метеорологічною ознакою так званого бабиного літа є стійкий антициклон, тобто масштабна зона високого атмосферного тиску, який приносить суху і теплу погоду. Розрізняють молоде і старе бабине літо. Молоде зазвичай триває з кінця серпня по початок вересня, а старе приходить наприкінці вересня або на початку жовтня. Ночі під час такого бабиного літа вже холодні, іноді навіть бувають невеликі заморозки. Вдень же зазвичай буває комфортна температура повітря, ясне і сонячне небо, слабкий вітер або штиль, пише УНН.

Раніше синоптики повідомляли, що похолодання та дощі закінчаться вже наприкінці вересня, а справжнє бабине літо несподівано порадує українців у середині жовтня.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ