Ми у Facebook
04.10.2013, 19:18

Вибір "ОГО": Іван ТКАЧУК. Дає людям роботу і впевненість у завтрашньому дні

Іван ТКАЧУК
Директор Рівненського обласного центру зайнятості
У квітні Іван Ткачук впевнено переміг на довиборах до Рівненської обласної ради. Виборці Гощанського району довірили йому представляти свої інтереси, пам'ятаючи багаторічну плідну працю Івана Федоровича в районі і як керівника сільгосппідприємства, і як представника Президента України та голови райдержадміністрації. А найголовніше — люди повірили не мітинговим гаслам, а конкретним справам і конструктивному підходу до вирішення наболілих проблем простих людей, який сповідує Іван Ткачук. Робота депутата для нього — це знаходження точок дотику з депутатами всіх рівнів і керівниками органів виконавчої влади для того, щоб крок за кроком вирішувати конкретні питання соціально-економічного розвитку округу. Серед вирішених питань — заміна вікон у Бугринському агротехнічному ліцеї, будівництво білощебеневих доріг у селах, встановлення котелень і облаштування теплих туалетів у сільських школах. Предмет нинішніх турбот народного обранця — будівництво школи в с.Горбаків. За підтримки голови облдержадміністрації Василя Берташа, у співпраці з народним депутатом Юрієм Благодирем та владою району вирішується питання виготовлення проектної документації. Далі — слід було шукати кошти на будівництво, і якщо все буде гаразд, вдасться “вбити двох зайців”: школа звільнить приміщення, в якому розміщується нині, й мешканці семи сіл Горбаківської сільради отримають ще й дитсадок.

Інший бік повсякденних турбот Івана Ткачука — постійне вдосконалення роботи обласної служби зайнятості. Нині відомство переживає реорганізацію, і зміни стосуються не лише вивісок, а й насамперед впровадження нових норм Закону України "Про зайнятість населення". Як досвідчений керівник, який знає ситуацію зсередини, Іван Федорович бачить і “плюси”, і “мінуси” змін. З одного боку, позитивом є запровадження видачі ваучерів для проходження перенавчання людьми, старшими 45 років. З іншого — ускладнення механізму проведення оплачуваних громадських робіт та відміна дотацій для роботодавців.

“Переконаний, що негативні сторони нового закону треба змінювати, а позитивні — і далі вдосконалювати”, – каже Іван Ткачук. Директор обласного центру зайнятості націлює колектив на те, щоб не сидіти і чекати роботодавця, а іти до нього і налагоджувати співпрацю в підготовці саме таких працівників, яких потребує ринок. Для цього постійно зміцнюється матеріально-технічна база Рівненського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, залучається техніка роботодавців, розвиваються нові напрями професійного навчання дорослих безпосередньо в районах. Все — для того, аби людина, яка хоче працювати, отримала від держави максимальне в цьому сприяння.





На правах реклами