Ми у Facebook
05.10.2013, 12:06

Вибір "ОГО": Наталія СОСЮК. Душа ліцейської родини

Наталія СОСЮК
Директор школи-інтернату "Рівненський обласний ліцей", заслужений вчитель України
"Що не віддав, то все пропало, а що віддав — то все твоє", — за таким принципом живе і працює не лише Наталія Володимирівна, а й увесь педагогічний колектив ліцею. Про своїх колег Наталія Сосюк може говорити безупинно. Перш за все, називає імена заслужених вчителів України: Людмила Мала, Раїса Янів, Ніна Якимчук, Олена Крайчук — ці педагоги щороку готують призерів олімпіад та МАН всеукраїнського рівня. За кількістю таких учнів ліцей стабільно займає друге місце в області, поступаючись лише... місту Рівне з трьома десятками шкіл!

Та не лише навчальні досягнення вихованців є гордістю ліцею: очолюваний Наталією Володимирівною колектив наполегливо працює над вихованням небайдужих громадян України. "Сьогодні нам бракує патріотичного виховання, спрямованого на роботу українського серця, — розмірковує уголос пані Наталія. — І я щаслива, що наші ліцеїсти — це діти, які не мають психології раба, їхні очі світяться відчуттям свободи і водночас відповідальності за незалежну Україну, бажанням мати щасливе майбутнє на рідній землі. Нинішні учні багато бувають за кордоном, адже ми постійно маємо програми міжнародної співпраці, але вони, вхоплюючи європейські стандарти, прагнуть, аби так було і в Україні".

Ліцейська родина — так без перебільшення можна назвати учнівсько-педагогічний колектив, яким вправно керує і дбайливо, з материнською турботою, опікується Наталія Сосюк. Директор регулярно зустрічається з активістами учнівського самоврядування за чашкою чаю — і діти, не соромлячись, висловлюють чимало ідей, як покращити навчання та дозвілля в рідному ліцеї. "На останній зустрічі я списала їхніми думками два листки і чимало ми вже впровадили, — ділиться Наталія Володимирівна. — Діти висловлюють справді конструктивні пропозиції, а я тішуся: підростають небайдужі громадяни України".

Та не лише учнівськими пропозиціями списані сторінки записника Наталії Сосюк — нині вона готує до друку вже другу поетичну збірку. Цікава деталь: у кабінеті директора ліцею немає комп'ютера: в інтернеті Наталія Володимирівна працює вдома, а на роботі віддає перевагу живому спілкуванню "очі в очі". І справді, коли бачиш, якою любов'ю до вихованців світяться очі директора і якою повагою та гордістю за свій заклад відповідають їй ліцеїсти, усвідомлюєш: глибокі знання та висока духовність, які обрала за пріоритети діяльності закладу Наталія Сосюк, проростають добрими зернами у душах майбутніх будівничих незалежної України. І це — найбільше щастя для Вчителів з великої букви, якими є і пані Наталія, і її колеги-однодумці.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ