Ми у Facebook
05.10.2013, 16:22

12 місце. Несподівана Галина КУЛЬЧИНСЬКА

Галина КУЛЬЧИНСЬКА
Заступник міського голови Рівного
Галина Кульчинська щороку потрапляє до нашого рейтингу, і це не дивно: людина яскрава і непересічна – так само як і весь той креатив, з яким в рівнян асоціюється перебування пані Галини на посаді заступника міського голови.

Однак, розмови з її колегами та підлеглими виявляють дещо іншу Кульчинську – достатньо вимогливу, послідовну, рішучу. Виглядає, що підлеглі її бояться, але водночас і захоплюються нею. Стиль її керівництва визначають як достатньо жорсткий, але при цьому – демократичний. Що-що, а вести людей за собою вона вміє, практично нічого не випускає з поля зору, і в результаті їй вдаються речі, які мають визначальний системний характер.

Саме за каденції Кульчинської у школи Рівного після багатолітньої перерви знову почали централізовано за кошти міського бютжету закуповувати навчальні прилади та обладнання, спортінвентар, а музичним школам – музінструменти. Подейкують, що Галина Григорівна дуже послідовно і навіть жорстко відстоює інтереси підпорядкованих їй галузей на етапі підготовки, затвердження та розподілу бюджету. Цьому, мовляв, сприяє і прямий контакт із міським головою, який цінує свого гуманітарного зама за неабияку креативність та результативність.
Також, можливо, не всі знають, але за ініціативою Кульчинської була розроблена та реалізована програма своєрідної “паспортизації” спортивних дворових майданчиків по всьому місту, у результаті якої, за кожним таким майданчиком тепер юридично закріплена певна земельна ділянка, а отже ці зони відпочинку та дозвілля вже ніхто не зможе захопити під власні комерційні потреби, гаражі чи незаконне будівництво.

З іншого боку, історія з нічним клубом “Холідей” у МПК “Текстильник”, який мав недобру славу і багатьма сприймався як “гадюшник”. Тепер на його місці функціонує дитяча спортивна школа. Факт промовистий. Як і запроваждення у Рівному з ініціативи та наполягання Кульчинської єдиної міської системи електронного обліку дітей дошкільного віку та місць у дошкільних закладах Рівного. Вона запрацює з 2014 р., і процес отримання дітьми місць ц садочках стане максимально прозорим для батьків, які зможуть тепер самі бачити, де в садочках є місця для їхньої дитини.

Зміцненню авторитету п. Галини у владній вертикалі сприяє те, що їй вдається зберігати особисту незалежність у рідній партії “Батьківщина”, не приєднуючись до часто конкуруючих та навіть ворогуючих груп у самій організації. Дехто пояснює таку самостійність давніми зв'язками, що їх має Кульчинська з народним депутатом Олександром Абдуліним, який завжди був дуже близьким до Юлії Тимошенко.

Також відомо, що у 2012 році Галина Кульчинська відмовилася від висунення своєї кандидатури на виборах до Верховної Ради по місту Рівному, хоча її шанси вважалися більш ніж високими. Але на чию користь вона тоді зіграла – Володимира Хомка чи Олега Осуховського і партії “Свобода”? От де інтрига, розгадка якої може виявитись достатньо несподіваною...





На правах реклами