Ми у Facebook
15.11.2013, 13:31

На Рівненщині святкують День працівників сільського господарства [+Відео]

Цьогорічний День працівників сільського господарства - ювілейний: свято на честь аграріїв у третю неділю листопада започаткували рівно 20 років тому, в 1993-му. Рівненщина як агропромисловий край долучається до цього всенародного свята. Як святкують аграрії Рівненщини? Дізнаєтесь далі!
Рівненщина - аграрна область, саме тому з особливою урочистістю відзначають у нашому краї День працівників сільського господарства.

У четвер, 14 листопада, у Рівненському облмуздрамтеатрі відбулися урочистості з нагоди цього свята. На сцені театру ніби вишикувалися 16 короваїв, випечені з цьогорічного урожаю. Вони представляли кожен із районів Рівненщини.

Вітаємо з Днем працівників сільського господарства

Особливо пишаються аграрії, що у 2013 році їм вдалося вперше за всю історію існування області намолотити 1 мільйон тонн зерна. На сцену за нагородами, відзнаками та почесними грамотами виходили і керівники підприємств, і звичайні працівники, які своєю щоденною працею роблять внесок у розвиток сільського господарства Рівненщини.

Урочистості з нагоди Дня працівників сільського господарства
Урочистості з нагоди Дня працівників сільського господарства


Один з тих, кого нагородили з нагоди свята - фермер зі стажем із Здолбунівщини Олександр Лапчук.

- Трошки нас не влаштовують занижені ціни. Були занижені ціни на збіжжя, пшеницю, ячмінь, ріпак, а зараз на кукурудзу, - розповів в інтерв'ю телеканалу "СФЕРА" керівник фермерського господарства "Нива" Олександр Лапчук. - А загалом ми спрацювали в цьому році, дякувати Богу, добре.

Рівненщина має пишатися своїми аграріями, адже вони в такий нелегкий час не залишають цю нелегку працю, а наполегливо працюють на рідній землі. Так, подружжя Поліщуків із села Посягва Гощанського району вже 15 років займається фермерством. Поліщуки виховують чотирнадцятеро дітей. Через скруту люди вирішили започаткувати власну справу. Спочатку доводилося працювати майже цілодобово, адже і техніки як такої не було.Зараз у родини Поліщуків 200 гектарів землі, 140 голів великої рогатої худоби та 120 свиней. За словами фермера, біля такого господарства роботи вистачає, проте багато робітників намагається не наймати. Адже має хороших помічників — 14 власних дітей. І всі вони мають свої обов’язки на фермі.

Фермер Олег Поліщук
Фермер Олег Поліщук


Фермер із Рівненщини створив справжній оазис

А ось як урочисті святкування висвітлили провідні рівненські телеканали:

Телеканал Рівне 1



Телеканал Сфера



Телеканал РТБ








На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини