Ми у Facebook
28.11.2013, 14:37

На Рівненщині з’явиться дошкільна група для дітей з аутизмом

Групу для дітей з особливими потребами планують відкрити в Клеванській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті уже в наступному році.
За словами освітян, така група для наймолодших дітей з аутизмом надзвичайно необхідна, адже цей психічний розлад потребує як раннього виявлення, так і ранньої корекції.

Як повідомила OGO.ua прес-секретар управління освіти і науки Людмила Деркач, такого висновку дійшли учасники спільного круглого столу, присвяченого підвищенню рівня корекційної освіти та соціального захисту дітей.

За словами начальника обласного управління освіти та науки Григорія Таргонського, кількість дітей, в яких лікарі виявляють аутизм, у рівненських сім’ях щороку зростає. Якщо в минулому році їх налічувалось 61, то цьогоріч – 67. Однак, спеціальних класів чи закладів для них майже не створюють.

Тому поява в Клеванському спеціальному закладі такої групи, за словами Григорія Таргонського, дозволить надати цим дітям необхідну корекційну та реабілітаційну допомогу.

За словами самих батьків, які взяли участь в обговоренні, їхні діти зазвичай залишаються вдома і навчаються індивідуально. А відвідування спеціальної групи допоможе швидше соціалізувати аутистів та інтегрувати їх у суспільство.

Нині в Клеванському інтернатному закладі навчаються та проходять медико-психологічну реабілітацію майже сто учнів з особливими потребами не лише з Рівненщини, а й з інших областей. З ними щодня працюють 45 педагогів та два медпрацівники.





На правах реклами