Ми у Facebook
11.12.2013, 11:22

Рівнянин продав "Мерседес", який взяв у кредит

Для цього безробітний чоловік підробив довідку про доходи та оформив в одному з банків кредитний договір, відповідно до якого отримав 15,5 тисячі доларів США на придбання транспортного засобу марки «Мерседес-Бенц».
Про це повідомила старший прокурор прокуратури міста Рівне Ірина КАРПЮК.

33-річний Микола — батько трьох дітей, кошти для родини здобував шляхом перепродажу автомобілів. У першому шлюбі підростали син з донькою, яким чоловік постійно допомагав, у громадянському — однорічний син. Все було гаразд до кризи 2008 року. Скрута з грішми штовхнула чоловіка на кримінальний шлях.

Розпочав безробітний чоловік з того, що підробив довідку про
доходи. З нею він пішов до одного з провідних банків, з яким уклав договір на отримання кредиту в розмірі 15,5 тисячі доларів США для придбання автомобіля «Мерседес-Бенц».

Микола вчасно сплачував кредит та відсотки за його користування. Продовжував він це робити ще близько року й після того, як незаконно реалізував шляхом міни «Мерседес-Бенц» жителеві м.Дубно. Коли ж чоловік перестав «гасити» кредитні зобов’язання й почав переховуватися
від банківських працівників, фінансова установа звернулась до суду, а той зобов’язав Миколу передати предмет застави — транспортний засіб — на зберігання кредитору. Рівнянин цього не зробив.

Дії Миколи Рівненський міський суд кваліфікував одразу за двома статтями Кримінального кодексу України: за ч.1 ст. 358 як підроблення документа, який видається підприємством, установою, організацією і який надає права або звільняє від обов’язків з метою використання його
як підроблювачем так і іншою особою та за ч.1 ст. 388 як відчуження майна, яке заставлене.

Рівненська область: у сфері державних закупівель порушили 13 кримінальних проваджень

Микола подав до суду заяву з проханням звільнити його від кримінальної відповідальності на підставі ЗУ «Про амністію», мотивуючи тим, що на час набрання чинності цього Закону він мав на утриманні трьох дітей. Суд це урахував, звільнивши підсудного від сплати штрафу — 200
неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, однак повністю задовольнив цивільний позов, пред’явлений фінансовою установою. Миколі доведеться сплатити борг — 78 392 гривні.





На правах реклами