Ми у Facebook
18.12.2013, 15:24

Екс-очільнику міліції Рівненщини прокуратура спробує повернути владу

Сьогодні, 18 грудня, прокуратура Львівської області подала до Львівського окружного адміністративного суду три позови про визнання протиправними і скасування рішення сесії Львівської обласної ради шостого скликання від 17.12.2013 року.
Про це повідомили з прес-служби прокуратури Львівської області.

Йдеться про рішення «Про відкликання Львівською обласною радою власних повноважень, делегованих Львівській обласній державній адміністрації»; “Про посилення контролю за роботою Львівської обласної державної адміністрації” та “Про виконавчий комітет Львівської обласної ради”, а також голосування з вказаних питань.

Зазначені рішення сесії винесли на розгляд та проголосували із порушенням норм Конституції України та чинного законодавства.

Шестеро мітингувальників постраждали в бійках на Євромайдані

Львівська обласна радою допустила порушення ст.19 Конституції України та законодавства про місцеве самоврядування в Україні й місцеві державні адміністрації. Зокрема, відповідно до частини 2 статті 19 Конституції України органи місцевого самоврядування (до яких в силу положень частини 2 статті 10 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» відносять і обласні ради), їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Водночас, прокуратура Львівської області заявила клопотання про забезпечення позовів у порядку ст. 117 Кодексу адміністративного судочинства України. А саме про заборону підписання та оприлюднення вказаних рішеннь до розгляду зазначених позовів у суді.

Нагадаємо, у вівторок Львівська облрада відкликала власні повноваження, делеговані Львівській облдержадміністрації, та позбавила чиновників адміністрації права бути в своїх приміщеннях.

Довідка:
Сало Олег Михайлович — голова Львівської обласної державної адміністрації (з 31 жовтня 2013). Генерал-майор міліції.

З 1975 до 1985 року навчався в Лавриківській середній школі. У 1985 році вступив до Львівського ПТУ-21 за спеціальністю монтажник радіоапаратури.

З 1986 до 1988 року проходив службу в армії.

З 1988 — інспектор ДПС ДАІ Управління МВС України у Львівській області.

З 1995 році — державтоінспектор в МРЕВ ДАІ Управління РВВС України в Львівській області, начальник відділення районного реєстраційно-екзаменаційного ДАІ Управління МВС України в м. Жовква.

У 1998 році призначений начальником відділу МРЕ ДАІ Управління МВС України Львівської області, з 2000 року — начальник Управління ДАІ Управління МВС України Львівської області.

З квітня 2003 року — заступник начальника з громадської безпеки, начальник УМВСУ на Львівській залізниці.

З грудня 2003 до січня 2005 року — начальник УМВС у Львівській області, 18 січня 2005 року призначений першим заступником начальника департаменту інформаційних технологій при МВС України.

23 березня 2010 року призначений начальником управління МВС України в Рівненській області

З 24 травня 2011 — Радник Міністра внутрішніх справ України.

28 березня 2012 призначений першим заступником начальника департаменту громадської безпеки Міністерства внутрішніх справ України.

З 17 листопада 2012 — начальник управління МВС України в Івано-Франківській області.

31 жовтня 2013 року призначений головою Львівської обласної державної адміністрації






На правах реклами