Ми у Facebook
27.12.2013, 14:06

Керівник району року: Ігор Мельник, голова Березнівської райдержадміністрації

Ігор Мельник: Будує Європу в Україні.
За Ігоря Мельника як керівника району говорять конкретні справи. Його професійне кредо – доводити розпочате до завершення. Ігор Павлович вміє без зайвих слів так організувати роботу підлеглих, аби задумане було втілено. А коли справу зроблено – тоді можна й говорити про результати. Кінець року – якраз слушний для цього привід.

А зроблено на Березнівщині цьогоріч справді чимало. Чи не найголовніша справа року – радикальні зміни на краще в розвитку дошкільної освіти. Близько 1 мільйона гривень витратили на відновлення роботи дитсадка "Веселка" на 110 місць у райцентрі. До речі, це найбільший за кількістю місць серед дитсадків відкритих цьогоріч на Рівненщині.

Спільно з громадою відкрили дитсадок на 50 місць у селі Князівка, ще у двох садочках розширили кількість ліжкомісць – і, як результат, нині у дошкільних закладах Березного навіть вільні місця є. Така наполеглива робота голови райдержадміністрації над реалізацією соціальних ініціатив Президента, спрямованих на турботу про майбутнє нації, вивела Березнівщину в обласні лідери за масштабами охоплення дітей дошкільною освітою в нинішньому році.
Ще один реалізований цьогоріч масштабний проект, спрямований на навчання і виховання дітей – реконструкція Будинку дитячої та юнацької творчості. "Нині це не просто стіни, а й сучасні меблі, техніка, численні гуртки, де юні березнівчани мають змогу розвивати свої здібності", – гордиться очільник району. Позашкільною освітою тут нині охоплено 1700 дітей із Березного і навколишніх сіл.

Інший стратегічний напрямок, над яким працює команда Ігоря Мельника, – підсилення енергетичної незалежності. Березнівщині як району, 70% площі якого займають ліси, сам Бог велів показувати приклад у переході на місцеві джерела опалення. І робота над цим іде постійно. Так, до нового опалювального сезону в райцентрі провели реконструкцію комунальної котельні та замінили на новий твердопаливний котел, для якого паливом є щепа, тирса, фрезерований торф. Про вигідність проекту свідчать бодай такі дві цифри: вартість реконструкції – 500 тисяч гривень, а економічний ефект – 270 тисяч щороку.

Турбота райдержадміністрації про створення комфортних середовища проживання для березнівчан – це й такі цьогорічні справи як влаштування 3 асфальтобетонних доріг по 1 млн грн кожна та білощебеневого покриття у 12 населених пунктах, облаштування вуличного освітлення на 6 вулицях 2 сіл, встановлення станцій знезалізнення питної води в 8 дитсадках, оновлення обладнання в Березнівській стоматполіклініці та новоствореній Соснівській амбулаторії, придбання сучасного сміттєвоза для потреб міста Березне тощо.

І у 2014 році, за підтримки облдержадміністрації, у співпраці з обласною та районною радами, така політика конкретних справ на благо місцевої громади Березнівщини буде реалізовуватись і надалі. Ігор Мельник – не любитель гучних слів, але погодьмося: справи, подібні до вищеназваних, – це якраз і є конкретні кроки до Європи, до будівництва Європи в Україні. Невипадково для реалізації ряду проектів районній владі вдалося залучити не лише бюджетні та благодійні кошти, а й гранти Євросоюзу та ООН. Така вона, європейська Березнівщина!





На правах реклами