Ми у Facebook
27.12.2013, 15:08

Кращий хірург 2013 року: Олександр Нестеренко, хірург Рівненської обласної клінічної лікарні

Олександр Нестеренко: любов, професіоналізм та сотні врятованих життів
Важко говорити про те, що якісь професії є важливішими за інші. Проте кожен з нас розуміє, що професія лікаря є найблагороднішою та найнеобхіднішою для суспільства. Адже лікарі завжди готові допомогти: незалежно від часу доби, власних переживань чи проблем. Коли обираєш таке покликання, то береш на себе величезну відповідальність не лише за здоров'я людей, а й часто за їхні життя.

Олександр Нестеренко – хірург відділення хірургії органів травлення та ендокринології Рівненської обласної клінічної лікарні, член Європейської асоціації ендоскопічних хірургів, кандидат медичних наук, власник патентів на 5 винаходів з методів лікування виразкової хвороби, автор понад 50 наукових публікацій у вітчизняних та міжнародних фахових виданнях.

На життєвому шляху Олександра Леонтійовича не було довгих вагань, яку професію обрати. Він виріс у сім’ї лікарів, його батько – Леонтій Нестеренко – відомий у хірургії. Саме він став його першим вчителем та наставником. А молодший брат Володимир — серцево-судинний хірург, доцент Національного медичного університету. Олександр Нестеренко закінчив Рівненську СШ №18. Того ж року вступив до Івано-Франківського державного медичного інституту за спеціальністю “лікувальна справа”, після чого була інтернатура. А з 1989 року Олександр Леонтійович працює хірургом відділення хірургії органів травлення та ендокринології Рівненської обласної клінічної лікарні.

Працюючи у цьому відділенні, Олександр Нестеренко одним із перших в області освоїв малоінвазивну, так звану безкровну, хірургію, відтак став почесним членом Європейської асоціації ендоскопічних хірургів. Олександр Нестеренко має чимало розробок щодо лікування пацієнтів із гострими шлунково-кишковими кровотечами, які нині стали основою для написання вже докторської дисертації. Він є одним із небагатьох хірургів, які оперування грижі поєднують з абдомінопластикою при лікуванні хворих з надмірною вагою.

Олександр Леонтійович вже близько 20 років працює як хірург обласного центру екстреної консультаційної допомоги, що надає цілодобові консультації лікувальним закладам області.

Нині Олександр Нестеренко працює над дисертацією на здобуття вченого ступеня доктора медичних наук та є депутатом Рівненської обласної ради. Олександр Нестеренко не зупиняється на досягнутому й продовжує вдосконалювати здобуті вміння, адже переконаний, що лише практикуючий лікар має можливість вдосконалюватись і йти в ногу з часом. А ще знаний хірург дуже любить та цінує свою родину і мріє, щоб його діти стали гарними наставниками та гідним прикладом для своїх дітей.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ