Ми у Facebook
11.01.2014, 16:47

Рівнянин помер, отруївшись сірчаною кислотою

Життя чоловіка обірвалось у Рівненській обласній лікарні, куди його доставила швидка.
Трагедія сталася 10 січня в с.Дядьковичі Рівненського району. Як повідомляє прес-служба Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області, тут з власної необережності отруївся сірчаною кислотою місцевий житель 1960 р.н., непрацюючий.

Карета швидкої допомоги доставила потерпілого до Рівненської обласної клінічної лікарні. Але врятувати життя чоловіка, на жаль, не вдалося.

У Рівному знайшли наркотик у... банані [Фото+Відео]

Сірчана кислота - одна з найсильніших неорганічних кислот. Вона є дуже їдкою та небезпечною. Сірчана кислота є однією з найважливіших технічних речовин у світі. Вона в основному використовується для виробництва добрив і інших неорганічних кислот. В основному використовуються водні розчини цієї кислоти. Опіки від сірчаної кислоти потенційно небезпечніші, ніж від інших сильних кислот (соляної, азотної кислот), оскільки вона не лише викликає опік, а й спричиняє вторинний термічний опік, який створює додаткові пошкодження тканин за рахунок тепла, що виділяється в результаті реакції з водою. Якщо занурити шматки м'язів тварин у концентровану сірчану кислоту, тканини розчиняться і весь розчин стане прозорим або чорним, у результаті виділення вуглецю.





На правах реклами