Подати
оголошення

Ресторан Манхеттен
12.01.2014, 18:30

Рецепт на старий Новий рік: "ковбаски" в сухарях

Багато хто з нас продовжує народну традицію - накривати на старий Новий рік, "на Василя" щедрий, багатий стіл, на якому обов`язково повинні бути страви зі свинини. До вашої уваги - нескладний рецепт домашніх "ковбасок", які може приготувати будь-яка молода господиня.
На 0,5 кг свинини середньої жирності (ошийок, лопатка): 1 велике яйце, півсклянки тертого білого батона або білих сухарів для панірування, 50 г холодної води, 2 столові ложки борошна, 2 столові ложки смальцю або рафінованої олії (або порівну), 4 зубчики часнику, сіль, мелені чорний перець, суміш перців, духмяний перець (на ваш смак), сушені духмяні трави (на вибір - чебрець, кріп, петрушка, майоран, орегано).


1. М'ясо помийте, наріжте на невеликі шматочки й пропустіть через м’ясорубку.

2. Посоліть, поперчіть, приправте сухими травами, додайте подрібнений часник, влийте 50 г холодної води, щоб фарш не був таким густим.

3. Добре вибийте фарш, щоб утворилась цілісна маса.

4. Мокрими руками розділіть на 8-12 однакових порцій і сформуйте з них невеликі "ковбаски".

5. В одну тарілочку насипте борошно, в іншу – сухарі або тертий білий хліб чи батон, у третій трохи збийте виделкою яйце. Обкачайте ковбаски спочатку в борошні, потім - у збитому яйці і нарешті – у сухарях.

6. Смажте ковбаски у розігрітому смальці, олії чи їх суміші на середньому вогні до рум'яної скоринки. Потім поставте на 5 хвилин у розігріту духовку чи мікрохвильовку, щоб трохи "дійшли".

Подавайте зі смаженою чи печеною картоплею або картопляним пюре, поливши його жиром, що залишився від смаження.

ІНШІ РЕЦЕПТИ:
М'ясні завиванці
Відбивні з лимоном
Коментарі: