Ми у Facebook
24.01.2014, 12:30

Голова ОДА Львівщини Олег Сало відмовився йти у відставку

Фото: Zaxid.net

23 січня близько двох тисяч львів’ян опівдні прийшли під стіни Львівської облдержадміністрації на акцію в межах загальноукраїнського страйку і захопили будівлю.
Люди прийшли поспілкуватися з головою адміністрації Олегом Салом і оголосили, що "беруть владу в свої руки" і блокуватимуть будівлю, пише "Українська правда"

Вся площа перед ЛОДА заповнена людьми, які кричать "Заходимо!", "Революція!" і закликають одне одного заходити спокійно, не бити вікна і не псувати майна.

"Ініціативна група оголосила, що люди блокують адміністрацію і беруть владу в свої руки. Охорона не змогла стримати людей, бо їх дуже багато", – розповдають очевидці штурму.

Під тиском протестувальників голова Львівської ОДА Олег Сало, який вийшов до людей, написав заяву на звільнення, повідомляє ІА ZIK.

Фото Zaxid.net
Фото Zaxid.net


У Львівських лікарнях прийматимуть постраждалих з Києва

Людей в ОДА очолюють депутат обласної ради від партії УДАР Оксана Юринець та заступник голови Львівської облради Валерій П’ятак.

На запитання щодо вимог, Валерій П’ятак сказав, що вони хочуть поговорити з головою адміністрації, почути його позицію, адже за два місяці Євромайдану той її так і не озвучив.

"Люди зайшли, почали колядувати. За словами охорони, до них вийшов хтось із заступників Сала і сказав впустити людей. Вони піднялись на другий поверх до кабінету Сала, люди почали співати гімн", – розповіли очевидці.

Фото: Zaxid.net
Фото: Zaxid.net


Ранок після Дня Соборності: дим над Євромайданом й нові барикади

Як розповів представник ініціативної групи Ростислав Пелех, у ЛОДА створюють Народну раду, і, згідно зі статтею 5 Конституції України, владу на місцях перебирають на себе народні обранці – депутати Львівської обласної ради.

Проте вже за декілька годин львівський губернатор Олег Сало попросив вважати його заяву про відставку недійсною.

Сало заявив, що написав заяву на звільнення з посади під тиском і його змусили це зробити, погрожуючи захопленням влади.

"Бачачи некерованих людей, відсутність лідера й усвідомлюючи їхнє небажання йти на переговори, а також переймаючись життям та здоров’ям працівників обласної державної адміністрації, я написав заяву", – заявив він.

Ситуацію, за його поданням, розгляне прокуратура Львівської області.
Нагадаємо, що Олег Михайлович Сало у 2011 році займав посаду начальника ГУ МВС у Рівненській області.





На правах реклами