Ми у Facebook
05.02.2014, 21:06

"Правий Сектор" та "УНА-УНСО" залишили Рівненську ОДА ... й пообіцяли повернутись

Вечірнє народне віче, що відбулося на майдані Просвіти поблизу Рівненської ОДА, вийшло незвичним. Кілька сотень людей, що зібралися під ОДА, прийшли не стільки покритикувати владу, скільки просто сказати "Дякую!".
Учасники Народного віче висловили вдячність понад півсотні хлопців, які рівно два тижні, від дня "штурму" й взяття під контроль громади приміщення ОДА, охороняли його, а фактично забезпечили функціонування нового "Штабу революції".

Коли ж "революційні" події на Рівненщині дійшли до зміни керівництва Рівненської облради, "Правий сектор" та "УНА-УНСО" спільно з новим головою облради Михайлом Кирилловим вирішили, що бійці підуть з приміщення, передавши його під контроль депутатів та громадськості.

- Ми не йдемо зовсім, а просто переформатовуємось, - говорить в.о командира рівненської "Народної самооборони" Ярослав Гранітний, - Ми залишаємо тут революційний штаб, який діятиме постійно на другому поверсі у кабінеті 221. Якщо буде необхідність - моментально всі зберуться й повернуться.



Новообраний голова Рівненської облради Михайло Кириллов також подякував "УНА-УНСО" та "Правому Сектору" 1 пообіцяв продовжити розмочату боротьбу.

- Ми готові брати відповідальність на себе, - заявив голова Рівненської облради Михайло Кириллов, - Так, буде нелегко. Всі ми про це знаємо. Але ми хочемо й будемо продовжувати боротьбу. Тепер ми зможемо скликати сесію, коли цього захочемо. І тепер обласна рада, як представницький орган, належить вам, рівняни.



По завершенні Віче присутні влаштували бійцям "УНА-УНСО" й "Правого Сектору" своєрідний "коридор слави", через який провели хлопців оплесками.



Урочистою ходою бійці прокрокували до Майдану Незалежності, де разом з громадою виконали Гімн України.






На правах реклами