Ми у Facebook
13.02.2014, 00:10

Рівнянка стала однією з героїнь роману Андрія Куркова [+Фото]

Вчора у "Книжковому супермаркеті" відбулася презентація нової книги всесвітньовідомого письменника Андрія Куркова "Львівська гастроль Джимі Хендрікса".
Неоднозначна назва цілком пасує до змісту книги. Подекуди розповідь поєднує два сюжети: реалістичні пригоди радянських хіпі, які централізувалися у Львові, а також історію вигаданої пари закоханих, які заробляють на життя оригінальним способом. Герої роману – люди абсолютно різних соціальних категорій: від андерграунду – до інтелектуальної еліти.



«Львівська гастроль Джимі Хендрікса» у Рівному

В основу сюжетної лінії про хіпі покладено три реальні образи живих людей, які мешкають у Львові: хіпі Аліна Колісевича, письменника Юрія Винничука, та найцікавіше - рівнянки, яка 20 років тому переїхала до Львова, Олени Прокорець. Саме завдяки їй у книзі з'явилися персонажі-безхатченки, адже вона ними опікувалася, та й опікується досі у реальному житті.



Презентація книги Андрія Куркова у Рівному (фото)

"Саме цікаве, що Алін та Олена знали, що я пишу про них, адже читав їм кожну нову главу, а от Винничук до самого кінця не знав, як я його зобразив у творі", - розповідає автор.

Доки писалася книга, Курков багато разів приїздив до Львова, хоча сам мешкає у Києві, і за цей час пройшов всіма вулицями міста, вивчив кожен закуток. Львів для пана Андрія став рідним.

Друга сюжетна лінія розповідає вигадану історію про дівчину, яка мала алергію на гроші, та про чоловіка, який в неї закохався. Проблема їхніх стосунків була у тому, що вона не могла торкатися людей, які торкалися грошей, тому йому довелося вигадати щось, щоб грошей у руки не брати.



Сергій Жадан презентуватиме у Рівному нову книгу

“Львівська гастроль Джимі Хендрікса” – роман, написаний у Львові та про Львів, проте не з одного лише бажання автора. Створити таку книгу запросив Куркова міський голова Андрій Садовий. Письменник додає, що у час написання роману після кожної його поїздки у Львів дещо змінювалася концепція твору та сюжет. Книга обростала новими сюжетними лініями, епізодами та героями.

Читайте з задоволенням!





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ