Ми у Facebook
13.02.2014, 13:11

Сьогодні всесвітня спільнота відзначає День Радіо

Сьогодні, 13 лютого, відзначають Всесвітній день радіо. Він був заснований зовсім недавно в 2011 році.
Всесвітній день радіо — молоде свято, вперше його відзначили лише в 2012 році. А рішення про його проведення ЮНЕСКО прийняла в 2011-му. Дата проведення обрана не випадково — саме 13 лютого 1946 вперше вийшло в ефір «Радіо ООН», станція якого розташовувалася в штаб-квартирі Організації об'єднаних націй.

Свята, дні народження 12 - 19 лютого 2014 року

Як кажуть засновники свята, воно має послужити зміцненню співпраці між усіма, хто має відношення до радіо, — будь то великі мовні компанії або одинаки-любителі. ЮНЕСКО закликає всі країни брати активну участь у Всесвітньому дні радіо.

Нагадаємо, що і раніше, за даними проекту DilovaMova.com, в наших національних календарях вже були присутні свята і пам’ятні дні, присвячені увазі до даної тематики. Ще з часів кінця Другої світової війни в СРСР «День радіо» був прийнятий Постановою Ради Народних Комісарів СРСР і став відзначатися щороку 7-го травня. Після великих перетворень 90-х років і здобуття суверенітету новими пострадянськими державами, ця традиція не зникла і навіть отримала свіжий подих. Так, наприклад, в незалежній Україні, віддаючи данину поваги до працівників цієї галузі, в 1994-му році було встановлено професійне свято «День працівників радіо, телебачення та зв’язку України», що відзначається по всій Україні 16-го листопада.

Що за свято ця Масляна?

Сьогодні, у Всесвітній День радіо, ми приєднуємося до привітань на адресу всіх, хто будує цей важливий і необхідний фундамент наших людських взаємин, на адресу всіх, у кого в душі знайшовся відгук і розуміння до цього унікального явища, на адресу всіх, хто слухає радіо! Гарного Вам настрою і удачі!

Вітаємо Радіо “Трек” з 15-річним ювілеєм!





На правах реклами