Ми у Facebook
22.02.2014, 18:17

Яким пам'ятають загиблого на Майдані рівнянина Валерія Опанасюка

Рівнянин Валерій Опанасюк загинув на Майдані у Києві 20 лютого. Близьтко 4 ранку 22 лютого його тіло привезли до Рівного. В родині без батька залишилося четверо дітей.
Своїми спогадами про Валерія Опанасюка поділився депутат Рівнеради Олександр Лащук, який познайомився з загиблим в маршрутці на Майдан.

- З Валерієм познайомились в рейсовій маршрутці, коли їхали на Київській Майдан. Життєрадісний, розумний і дуже добрий чоловік. В майданівському наметі в Києві, де зупинялись рівняни, він бував постійно, причому завжди у найскладніші часи протистояння.

У неділю поховають вбитих на Майдані рівнян

Його знало багато рівнян, які бували на Майдані. Цілими днями чергував на барикадах, допомагав новоприбулим протестувальникам. Якщо хтось легко вбраний завжди сам шукав і пропонував тепліший одяг. А сам ходив завжди, навіть в найлютіші морози, в сіренькій утепленій кофтині, в якій і приїхав. Постійно йому говорив: "Валєра, вдягись тепліше, не ході в цій кофті... візьмі собі якусь теплу куртку". Він відповідав: "Саша, в чому приїхав в тому і хожу, мені іншого не треба".



Коли на Грушевського були складні моменти, він сказав, що треба там стояти, щоб не було мало людей тому що "беркут" почне атакувати. Якось ми з ним двоє простояли всю ніч до 5 ранку на Грушевського. Говорив про політичні зради і ігри, про те, що з Януковичем опозиціонери повинні діяти рішучіше. Розказував, як вже декілька років не може оформити земельну ділянку під своїм будинком у Рівному десь в районі Дворецької. Казав, що після перемоги до мене подзвонить.

Рівне: сьогодні прощатимуться з померлим протестувальником

Знову його побачив в наметі після подій 18 лютого, привітались як давні знайомі. Він тоді записував людей на чергування. Щира, простодушна, хороша людина. Він не чинив ніяких агресивних дій, просто стояв на барикадах і захищав Майдан.

Немає більше тієї любові, хто душу свою віддає за друзів своїх...
Слава Герою, - поділився спогадами Олександр Лащук.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ