Ми у Facebook
27.02.2014, 15:31

Українці більше всіх в Європі платять за продукти харчування

Наприкінці минулого року РІА «Рейтинг» дослідив скільки грошей із сімейного бюджету на продукти харчування виділяють у країнах Європи. Розрахунки робилися з огляду річних витрат.

Зі зміною соціального становища країни ці результати зміняться, - впевнені в Сегодня.

Виявилось, що з сімейного бюджету на харчування найменше виділяють у Люксембурзі (8,8%), Великобританії (9,1%) та Швейцарії (9,6%). Жителі Німеччини змушені віддати 12,1% доходів, а французи – 15,9%.

Україна ж виборола перше місце в рейтингу. Виявилось, що на їжу та алкогольні напої ми витрачаємо 50,2% всіх своїх доходів.

А от наші сусіди більш заощадливі. Поляки витрачають 25,1%, росіяни – 30,3%, молдовани – 43,2%, білоруси – 40,8%.

У Рівному картопля та яйця на ринку дешевші, ніж у магазинах




Середньостатистичні дані показують, що минулого року громадяни нашої країни з’їли по 109 кг хлібопродуктів, круп та бобових. У жителів Німеччини цей показник відповідає 90 кг, а у Австрії – 80 кг.

Ситуація з м’ясом абсолютно протилежна. За рік кількість спожитого м’яса та м’ясопродуктів українцем складає 60 кг, коли для Франції цей показник відповідає 100 кг, Німеччині, Великобританії, Італії та низці інших країн Європи – 90 кг.

Чи вплинув ріст долара на ціни на ринках Рівного?

Молока та молочних продуктів ми споживаємо близько 235 кг, коли нормою вважається 280 кг. Така ж ситуація з фруктами та ягодами. Їх в нашому річному раціоні – 45 кг, а от норма – 68 кг.

"Якщо ми порівняємо ситуацію навіть з 2000-м, то побачимо, що хай і не швидко, українці все ж починають перетворюватися на європейців з точки зору структури витрат і звичок", - говорить Олександр Охрименко.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ