Ми у Facebook
06.03.2014, 20:34

У Рівному вшанували Шевченка поезією "Небесна сотня"

Заходи до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка, які відбуваються нині у Рівному, мають особливе патріотичне звучання, зважаючи на непрості часи, які переживає нині Україна.
Це стосується і презентації матеріалів, приуроченої до ювілею Великого Кобзаря, яка відбулась 6 березня у Рівненській обласній бібліотеці.

Рівненські журналісти читають поезії Шевченка: ВІДЕО

Присутні ознайомилися з матеріалами колекції Літературного музею Уласа Самчука в Рівному, зокрема, з фоторозповіддю про найвидатніший твір відомого українського скульптора Івана Кавалерідзе "Проект пам"ятника Т.Г.Шевченку для Дубна" (1942-1943 рр.). Про долю Шевченкового "Кобзаря" 1914 року видання, який зберігся єдиний із кількох тисяч книг колишньої краєвої бібліотеки Української Повстанської Армії, розповів письменник Євген Шморгун. Цьогорічний лауреат літературної премії імені Уласа Самчука, яку започаткувала минулоріч міська влада Рівного, поет, журналіст і краєзнавець Петро Велесик прочитав поезію "Небесна сотня", присвячену героям Майдану. А секретар Рівненського обласного об"єднання ВУТ "Просвіта" ім.Т.Г.Шевченка Олександр Волощук поділився спогадами про те, як творився пам'ятник Шевченкові у Москві.

Письменник Євген Шморгун з "Кобзарем" 1914 року видання
Письменник Євген Шморгун з "Кобзарем" 1914 року видання


На Рівненщині дослідили малюнки Шевченка... на медичну тематику

Як розповіла завідувач Літературного музею Уласа Самчука у Рівному Інна Нагорна, у заході взяли участь викладачі та студенти Рівненського медичного коледжу, Київського університету права та учні Рівненського НВК "Школа-ліцей №2". Також під час заходу було представлено виставку книг із серії "Бібліотечка Літературного музею Уласа Самчука в Рівному".





На правах реклами