Ми у Facebook
15.03.2014, 11:53

Анонімні наркомани у Рівному

У Рівному вже певний час діє спільнота "Анонімних наркоманів". Прийти туди на закриті зустрічі можуть ті люди, які є наркозалежними, або вважають себе такими.
Зустрічі схожі на щирі розмови в колі близьких друзів. Люди усвідомлюють, що у них є проблеми, але вони працюють над тим, щоб це все вирішити, підтримують одне одного. Автор цих рядків почув багато сповідей та життєвих історій, які зворушують серце, але один із організаторів попередив, що на особисті історії є, так би мовити, мораторій.

Чи знизився рівень захворюваності на туберкульоз на Рівненщині?

- Ми утримуємо себе на наші добровільні внески, - продовжує організатор, відповідальний за зв'язки з громадськістю. - Ми не пов'язані з жодними сектами, політичним напрямом, організацією чи установою. Ми нейтральні щодо інших інтересів, не вступаємо в жодну полеміку. До "Анонімних наркоманів" можна вступити, незважаючи на релігійні чи політичні погляди, або навіть сексуальну орієнтацію. Ми також не займаємо жодної позиції в справах, які так чи інакше пов'язані з проблемою наркоманії - таких як кримінал, правопорядок, законодавство про наркоманію. Наша ціль - допомогти іншим наркозалежним вести здоровий спосіб життя. Якщо читачі бажають вперше прийти на зустрічі "Анонімних наркоманів" - телефонуйте (096) 094 98 44 - вас зустрінуть і проведуть на групу. 

У півтора року хлопчик пережив дві клінічні смерті

На зустрічах в основному молоді хлопці. Вони зачитують правила, мають певні свої терміни, дотримуються певних формальностей - наприклад, читають психологічний трактат "Саме сьогодні". Або молитву "Господи, дай мені мудрості змінити в моєму житті, що я можу, терпіння знести те, що я не можу і мудрість відрізнити одне від іншого". Мене вразила неординарна культура цієї організації та спілкування після неї, після того деякі хлопці запалили цигарки на вулиці. Але, зрештою, це їх вибір. Кожному - своє. Зустрічі реально допомагають, я зауважив, що більшість людей живуть задля цієї спільноти та спілкування в ній. Отож, якщо у вас, чи у ваших знайомих проблеми з наркотиками - можливо, варто завітати до "Анонімних наркоманів"?

Ілюстрація надана Рівненською організацією "Анонімних наркоманів"





На правах реклами