Ми у Facebook
21.03.2014, 11:06

Рівненські художники працюють над створенням барельєфу "Небесна сотня" [+Відео]

Увіковічнити Небесну сотню мріють рівненські митці. Своє бачення, ідею та дизайн майбутнього проекту вже втілили у конкретні пропозиції місцевій громаді та чиновникам. Вже і місце знайшли під майбутнє панно-інсталяцію.
В основі задуму лежить робота місцевого художника Юрка Журавля, а композиційно увесь проект допрацював художник-дизайнер Олексій Огонь, повідомляє rivne1.tv

Героїв Небесної сотні потрібно шанувати та пам'ятати, переконані рівняни. Заступниця міського голови Галина Кульчинська каже у Рівному планують звести пам'ятник Небесній сотні, вже знайшли і затишне місце у парку, однак коли це буде, невідомо. Та в основі все ж таки хочуть бачити один з рисунків Юрія Журавля.

На Рівненщині відбудеться навчання активістів «Самооборони Майдану»

Сам автор рисунку на проти таких ідей. Каже, через стрімкий розвиток подій, не вистачає часу на реалізацію всіх творчих задумів.

Нині Юрко Журавель отримав пропозицію щодо створення настінного панно "Небесна сотня". Бачення цього проекту втілив дизайнер Олексій Огонь. Митців вже підтримали підприємці.

Дизайнер Олексій Огонь розповідає, хотів спочатку знайти цікаве, і публічне місце для барельєфу. Впевнений на будинку поблизу органного залу буде виглядати природно. Однак спочатку потрібно вирішити питання зовнішньої реклами, банкомату, та телефонної будки.

Нижня частина буде антивандальною, а далі за хмарами митці вирішили надрукувати небесну сотню на керамічній плитці. Замовлення вже погодились виконати у Києві. Чиновники ідею митців вподобали, і обіцяли підтримати.

У Рівному дітям загиблих Героїв Небесної Сотні дали квартири

Невдовзі стіна цього будинку може набути іншого вигляду, тут може з'явитись Небесна сотня. У такий спосіб митці хочуть не лише увіковічнити пам'ять героїв небесної сотні, а й нагадати новим прийдешнім чиновникам, керівникам і майбутньому президенту ціну яку заплатили за свободу.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ