Ми у Facebook
24.03.2014, 13:16

У Рівному вручили мистецьку премію імені Георгія Косміаді [+Фото]

"Свої знання та мистецтво нащадкам" - таким був дивіз відомого рівненського художника Анатолія Мартиненка. Саме йому цьогоріч посмертно присудили мистецьку премію імені Георгія Косміаді. Нагрудний знак, диплом та грошову премію отримав син митця - Артур Мартиненко.
Міську мистецьку премію імені Георгія Косміаді у Рівному вручають вже вдруге. Першу мистецьку премію отримав у 2013 році перший голова спілки художників України на Рівненщині - Костянтин Литвин, посмертно. Другу премію також посмертно присудили художнику-живописцю, графіку, члену Національної спілки художників України, директору Рівненської дитячої художньої школи Анатолію Мартиненку.

Сьогодні у Рівному вручать мистецьку премію імені Георгія Косміаді

Рішенням комісії серед трьох претендентів було майже одноголосно вирішено присвоїти міську мистецьку премію імені Георгія Косміаді саме Анатолію Мартиненку.

- З 12 членів комісії 9 проголосували саме за Анатолія Мартиненка, - наголосила заступник міського голови Рівного, голова комісії Галина Кульчинська.

Не приховує своєї радості і син художника - Артур Мартиненко, адже приємно, коли митця шанують і поважають навіть після його смерті.



Помер відомий рівненський художник Анатолій Мартиненко

- Минуло трохи більше як 40 днів з дня смерті мого батька. Наша родина вдячна, що громада міста та члени комісії вшанували Анатолія Мартиненка мистецькою премією імені Георгія Косміаді, - розповідає син Артур Мартиненко. - Це навіть символічно, що Анатолій Іванович як і Георгій Косміаді багато часу та сил віддав на виховання молоді. Це навіть можна сказати історична подія - вшанування пам'яті Анатолія Мартиненка як художника та педагога.

За 42 роки педагогічної праці Анатолій Мартиненко допоміг сотням, а можна сказати навіть тисячам молодих митців, які завжди з любов'ю та шаною згадували та згадуватимуть свого талановитого та мудрого наставника.





На правах реклами