Ми у Facebook
29.03.2014, 09:03

У Рівному з'явиться завод з утилізації ртутомістких відходів?

Можливість створення такого заводу на вулиці Авіаторів розглядали громадські слухання. Цікаво, що про них не знали навіть самі депутати Рівнеради. Проте після дослідження ситуації було вирішено дослідити це питання та не допустити створення звалища хімікатів біля людських угідь.
27 березня 2014 року відбулась сесія Рівнеради, на якій виступив із заявою депутат Рівнеради Олександр Лащук про недопущення будівництва заводу з утилізації ртутомістких ламп, елементів живлення та інших небезпечних відходів в густонаселеному районі міста. Забудовники, за участі лише декількох осіб, провели таємно так звані громадські слухання, без загального обговорення з мешканцями Рівного. Найбільше постраждають від такого сусідства жителі району Тинне та Великоомелянської сільської ради.

На сесії запропонували і погодили створення депутатської комісії з вивчення даного питання і зупинення процесу небезпечної забудови. Депутат Олександр Лащук нагадав, що рішення про надання дозволу на таку діяльність повинна прийняти міська рада, до виключної компетенції якої належить вирішення питань поводження з небезпечними відходами на її території.

У Рівному розширюють кладовище "Нове"

- Ми повинні підтримати рівнян, які можуть постраждати від викидів шкідливих речовин і хімічного забруднення. Крім роботи депутатської комісії ми будемо вимагати від влади проведення реальних громадських слухань за участі жителів міста. В зоні забруднення знаходяться будинки, присадибні ділянки і сільськогосподарські угіддя, - підсумував депутат.

Тобто чи з'явиться у Рівному завод по утилізації ртутомістких відходів, стане відомо після ретельного вивчення та встановлення висновків комісії.





На правах реклами